Første besøk blir lørdag 24. mars (palmehelga). Deretter 31. mars (påskeaften) og lørdag 5. mai.

– Vi skal til noen nordnorske perler, forteller kommunikasjonsrådgiver Svein H. Lian i Hurtigruten.

Rundreisen starter og slutter i Tromsø. Senja, Narvik, Tysfjord og Vesterålen står for tur før det gjøres vendereis i Reine i Lofoten. Lyngseidet og Havnnes står på programmets siste dag før kursen settes tilbake mot Tromsø.

– Vi inviterer til ei rute vi vanligvis ikke seiler. Nordstjernen er et gammelt skip, som tidligere er brukt til eksklusive cruiseseilaser ved Svalbard. Gjestene vil få oppleve mye av det beste landsdelen har å by på.

Hva skjer i Nord-Troms?

– Vi ankrer opp utenfor Skjervøy, hvor frokost serveres. Vi seiler videre inn Rotsund, noe som blir en opplevelse i seg selv. Lyngenfjorden fremstår som et av mange høydepunkt på turen.

Nordstjernen vil ankre opp utenfor Årøybukt for å slippe av gjester som ønsker å bli kjent med Aurora Spirit. Deretter settes kursen mot Lyngseidet, hvor det er satt av seks timer. Den første lørdagen faller sammen med Puls Lyngen med flere aktiviteter i bygda.

På returen til Tromsø blir dert stopp på Havnnes.

– Programmet er under utforming. Vi har foreløpig ikke oversikt over antall passasjerer på de to turene i påska, forteller Svein H. Lian i Hurtigruten.