Torsdag holdt Nord-Troms studiesenter (NTSS) i samarbeid med Næringsutvalget i Nord-Troms (NUNT) og Innovasjon Norge et arbeidsseminar med fokus på framtidig reiselivsutvikling for regionen.

Dette på bakgrunn av en større spørreundersøkelse blant reiselivsbedrifter i Nord-Troms, utført av NTSS og NUNT i juni og juli.

LES MER: - Vi får ikke de andelen av satsingen som vi kunne ha fått

Begrenset arbeidskraft

Prosjektleder, Beate Brostrøm presenterte de foreløpige funnene, og om reiselivets egenvurdering av kompetansebehov forteller hun at det har kommet mye opp.

- I små bygder for eksempel, så er det mange som sier at de har begrenset tilgang på arbeidskraft og kompetanse. Det de trenger er flere personer som kan "alt", og folk som kan stille opp på kort varsel, sier Brostrøm.

Dagens situasjon

Brostrøm presenterte også status for dagens situasjon for de som driver med innkvartering.

- I sommermånedene har de fleste et belegg på mellom 70-90 prosent. Veldig få har fullt belegg om vinteren. De aller fleste ønsker seg en plass i toppsjiktet, men et viktig poeng er at noen ikke ønsker mer belegg. Da kan vi heller ikke bruke ressurser på å planlegge økt belegg for de som ikke vil ha det.

Gjennomsnittlig belegg i Troms er på 59,4 prosent per år.

LES MER OM HVA SOM BLE PRESENTERT I LØRDAGENS FRAMTID I NORD!

foto
PROSJEKTLEDER: Prosjektleder for forstudiet som er gjennomført er Beate Brostrøm. Hun presenterte også funnene som er gjort. Foto: Isabell Haug