Til tross for at dette er et nyttig verktøy, er det bare 24 kommuner som så langt har benyttet seg av tilbudet, opplyser Kystverket i en pressemelding mandag.

Kartløsningen er laget for å gjøre de lokale fartsforskriftene i sjø, elv og innsjø mer tilgjengelig og brukervennlig for sjøfarende.

Det finnes i dag 125 slike lokale forskrifter om fartsbegrensninger. Disse omfatter til sammen 94 av landets kommuner. Likevel er det kun 24 kommuner som så langt har registrert sine forskrifter i nettløsningen.

Lokale fartsforskrifter

Nettsiden inneholder også nærmere informasjon til kommunene om hvordan fartsforskrifter registreres.

Ved at kommunene registrerer egne fartsbegrensninger i Kystverkets kartløsning, kan brukerne på enkelt vis undersøke om det gjelder særlige fartsbegrensninger for en bestemt kommune eller i et nærmere angitt område.

– Kystverkets kartløsning er en gratis tjeneste som alle landets kommuner kan benytte seg av. Vi tilbyr også veiledning og brukerstøtte til kommuner som ønsker å publisere egne forskifter gjennom kartløsningen. Vi kan på den annen side ikke publisere lokale fartsforskrifter i kartløsningen før en kommune har gitt samtykke til bruk av de geodata som kommunens lokale fartsforskrift bygger på, forklarer seniorrådgiver Bjarte Buanes i Kystverket.

Han oppfordrer enhver som ferdes til sjøs om å undersøke hvilke fartsbestemmelser som gjelder på stedet.

– Men det er også viktig at kommuner med lokale fartsforskrifter registrerer sine fartsbegrensninger i kartløsningen, understreker Buanes.