Onsdag hadde Nord-Troms Studiesenter (NTSS) en studieveiledningsdag ved Nord-Troms Videregående skole.

– Vi ønsker å opplyse om våre nye studier slik at de er klare over mulighetene som finnes her for å studere videre, sier studieadministrator Daniel Johnsen.

Stor etterspørsel

De nye studiene i år er barnehagelærer, barnevernspedagog samt lærerutdanning 1.- 7.klassetrinn. I tillegg tilbyr NTSS blant annet forkurs til ingeniørutdanning og et studie for bedriftsøkonomi. Enkeltemner tilbys også.

Johnsen forteller at Nord-Troms Studiesenter  har fått mye henvendelser om utdanningen barnevernspedagog, som går desentralisert og samlingsbasert ved Høgskolen i Harstad.

– Vi har ikke hatt riktig så mange henvendelser på de andre studiene, sier han.

Dersom det blir mange nok søkere til hver utdanning, kan  man ta eksamen lokalt. Ved et stort nok antall studenter kan også samlingene foregå i Nord-Troms, hvor det i minst fem av seks kommuner finnes egne studierom og studiebibliotek.

Johnsen sier tilbakemeldinger på studier tatt gjennom dem har vært gode.

– Det siste kurset vi gjennomførte var et VIVAT førstehjelpskurs beregnet på ungdomsarbeidere. Det er så stor etterspørsel på det at vi vurderer å kjøre det igjen til høsten.

Vil bort

Men tredjeårsstudentene Miriam Myrvoll og Natalie Ballovarre ønsker ikke et studieløp tatt i Nord-Troms.

Ballovarre har søkt Psykologistudie i Oslo og Bergen, og Myrvoll skal på Folkehøgskole i Molde.

– Vi vil egentlig litt bort. Men tilbudet er jo bra for dem som vil bo her. Også er det greit dersom man ikke ennå er klar til å flytte hjemmefra, sier jentene.

Mest etablerte

Johnsen bekrefter at flesteparten av de som tar deres studier er etablerte folk i regionen.

– Tanken bak er jo at folk skal kunne studere selv om dem bor her, har familie eller har jobb her. Samtidig ønsker vi selvsagt å nå ut til de unge om de tilbudene vi har. Derfor er det fint å treffe dem fysisk på slike dager, smiler han.