Årets treff arrangeres fra 27. juli - 31. juli og også denne gang venter arrangøren NTL Troms (Norske Trekkspilleres Landsforbund) besøkende fra både nærliggende områder og langveisfra.

- Dette er treff nummer 23 i rekken. Det første var i 1994, og har blitt arrangert vært år siden da - uten avbrudd, sier pressekontakt Roger Hansen.

Trekkspilltreffet har et stabilt besøkstall fra år til år, og Hansen tror mye av årsaken til at treffet appellerer til så mange er den rolige, avslappende atmosfæren rundt det hele. Det sosiale kommer i første rekke, og her slipper også alle som har lyst til på scenen.

- Vi har funnet vår stil kan du si. Litt sånn nøkternt - og vi pøser ikke på med dyre orkester og det ene og det andre. Alle her stiller opp på frivillig basis - også de som opptrer, sier han.

Viktig arrangement

For de aller ivrigste er det muligheter for å møte tidlig opp. Campingen åpner noen dager før treffet og for de som stiller fra start, venter det et solid møljekalas onsdag kveld.

De påfølgende dagene blir det selvsagt også mye underholdning. Torsdag 28. juli er det grilling og allsang som står på programmet, etterfulgt av spilling på Lyngseidet og Lyngenferga fredag 29. juli. Denne kvelden bys det også opp på dans. Mye musikk blir det også lørdag, med konserter allerede fra formiddagen av.

- Det krever et visst antall mennesker å drive dette over flere dager, men vi har et samarbeid med Lyngen/Karnes idrettslag. For de er dette arrangementet det viktigste de har gjennom hele året økonomisk. For vår del hadde vi ikke klart dette uten deres hjelp, sier Hansen.

Bjørklids Ferjerederi AS er forøvrig også samarbeidspartner.

Ønsker unge velkommen

Nord-Norsk Trekkspilltreff er et av årets absolutt største kulturbegivenheter i Lyngen kommune, til tross for å ha verken sponsorer eller betalte artister.

Hansen legger ikke skjul på at treffet kanskje trekker flest folk av den eldre generasjonen, men arrangøren ønsker selvsagt også yngre besøkende velkommen.

- Vi trenger påfyll, så her kunne vi nok vært litt flinkere. Selv om det kommer nye til hvert år, så mangler det enda fra den yngre garde. Men det kommer én og annen innom - så det er ikke helsvart, sier han.