Furuflatingene Mariann Meyer og Eva Bakkejord mener ARoN har vær med på å samle lokalsamfunnet, og de ser fram til å arrangere sykkelfest i bygda.

- Vi gleder oss til å arrangere sykkelfest her i Furuflaten. Vi som bor her er utrolig glade i bygda vår, og vi skal virkelig vise verden hvor fantastisk fint det er her, sier Mariann Meyer.

Har store planer

- Det blir masse aktiviteter for som er gratis for barn, som for eksempel natursti, ridning og kanskje hundekjøring. Vi arrangerer også grilling der alle under atten år får også gratis grillmat. Det vil også være mulig å følge rittet på tv inne i furustua, sier Eva Bakkejord.

- Vi skal henge flagg langs løypa, rydde og ikke minst pynte sentrum, og bedriftene skal henge opp bannere. Vi ønsker at folk tar initiativ til pynting selv, og hjelper hverandre, sier Meyer.

Ønsker tilflytning og flere turister

Ett slikt arrangement har en stor markedsverdi, og forhåpentligvis vil mediedekningen gi resten av verden en smakebit på den majestetiske naturen i Nord-Troms. Damene fra Furuflaten ønsker å samle flest mulig rundt løypeområdet når syklistene passerer for å vise samhold og entusiasme.

- Vi håper jo at folk vil ønske å reise til Furuflaten etter å ha sett ARoN, og ja, kanskje til og med flytte hit, sier Meyer.

- Bygda vår er veldig sammensveiset. Vi vil fylle løypeområdet med folk, både unge og eldre. Furuflaten skal lage skikkelig sykkelfest, og vise resten av verden vårt samhold og vår entusiasme, avslutter Bakkejord.