Kommunalminsiter Monica Mæland (H) har utsatt møtet i fellesnemda som opprinnelig skulle vært avholdt 13. August. Årsaken til utsettelsen er at Troms har besluttet å holde ekstraordinært fylkesting.

– Når Troms nå har behov for et fylkestingsmøte, synes jeg det er helt naturlig å finne en annen dato slik at vi i etterkant av det møtet kan gå i dialog med Troms, sier Mæland til NRK.

Flere problemstillinger

– Det er viktig at vi gjenopptar prosessene av hensyn til tjenestene fylkeskommunen leverer til befolkningen og med tanke på de ansattes arbeidshverdag, sier gruppeleder for Høyre på fylkestinget i Troms Ole-Johan Rødvei. i en pressemelding.

Troms og Finnmark Høyre har en rekke problemstillinger de mener fellesnemnda må ta stilling til i forkant av 1. januar 2020.

Problemstillingene dreier seg i hovedsak om hvordan man skal ivareta fylkeskommunale ansattes rettigheter, hvem som skal ha ansvaret for nye arbeidsavtaler i det nye fylket og hvordan man skal organisere fylkestingsvalget 2019.

– Det er en rekke andre spørsmål, utfordringer og uløste oppgaver som også må på plass, men Troms og Finnmark Høyre nøyer oss i første omgang å be om svar på disse problemstillingene, som vi anser som et minimum for at en ny fylkesorganisasjon skal kunne være ansvarlig og sytingsdyktig. Heter det i pressemeldingen.