De to siste grillhyttebrannene i Birtavarre i Kåfjord har skapt uro blant folk i kommunen. Det sier ordfører Svein O. Leiros.

Både han gjennom sin ordførerjobb, samt administrasjonen i kommunen har i etterkant av den siste brannen fredag, mottatt henvendelser fra folk som er redde for en mulig brannstifter.

– Jeg har full forståelse for at folk føler det slik, jeg kjenner også litt på de samme følelsene. Det er ikke bra, for det skaper en uttrygg bygd. Samtidig har vi levd med denne uvissheten i mange år. Men jeg er veldig glad for at saken nå har fått topp prioritering hos politiet, sier Leiros.

Avhørt flere vitner

Politi fra lensmannskontoret i Lyngen var raskt på åsstedet i Indre Kåfjorddalen fredag for å gjøre undersøkelser. De har allerede avhørt flere vitner i saken.

– Vi har i tillegg fått inn endel tips, både på telefon og på epost, men per nå har vi ingen mistenkte i saken. Vi holder på å kartlegge hvilken aktivitet som har vært i området i det aktuelle tidspunktet, sier politiførstebetjent ved Lyngen Lensmannskontor, Ingvild Koht-Furnes.

De siste årene har det vært flere hytte –og grillhyttebranner i indre deler av Birtavarre. Blant annet har Paulanhytta i Sabetjohn brent ned hele fire ganger.

Mulig sammenheng

– Hvor mange branner er det nå som kan ha sammenheng?

– De tidligere brannene er ferdig etterforsket, der er ingen, såvidt jeg vet, dømt for ildpåsettelse eller skadeverk. Jeg tenker at vi forholder oss til de to siste brannene i dette tilfellet, hvor vi ser på en mulig sammenheng, sier Furnes.

Må være lokalkjent

Hva som er grunnen til at akkurat Birtavarre har pekt seg ut som et mål for ildpåsettelser vil ikke ordføreren spekulere noe særlig i.

– Jeg ser fram til at politiet får saken avklart. Mest sannsynlig er det en lokalkjent person som gjør dette. Cockhytta står ikke registrert noen plasser, det er stortsett bare lokale folk som vet om, og bruker den.

NEDBRENT: Natt til fredag brant den såkalte Kock-hytta ned for andre gang. Foto: Privat