Samefolkets dag ble feiret med film, bidos, sang og fest i Sonjatun barnehage i Nordreisa, og mange av barna hadde tatt på seg kofta for anledningen.

Siden onsdag i forrige uke har barnehagen hatt samisk uke med blant annet kunstutstilling, lassokasting og foreldrekaffe. I Sonjatun er det to avdelinger; Selje og norsk-samisk avdeling Skierri.

– Vi har hatt samisk tema i begge avdelingene i to uker nå, og samisk uke den siste uka. Barna synes det er gøy! Alle har blitt kjent med det samiske flagget, kofta, lavvu, og de har produsert kunstutstilling som foreldrene ble invitert til å se på. Vi ønsker å la barna få forståelse for samisk kultur, sier pedagogisk leder i Skierri, Tore Johansen.

GOD MAT: (f.v.) Elias (3), Alvar (3) og Matheo (3) spiser bidos sammen med barne- og ungdomsarbeider, Anne Kirsten Mienna. De synes maten var veldig god. Foto: SIRI BERGSET ELVESTAD

Monica Karlsen forteller at kunstutstillinga er veldig populær blant både barn og foreldre.

– Det ble laget koftebilder, maleri og mange hadde pærlet smykker. Den samiske uka avsluttes med festen i dag, sier Karlsen, som er barne- og ungdomsarbeider.

Ailo (9): – Det er bare gøy!

Thea (5), Ailo (6), Lucas (5), Annea (4) og Mohammed (6) synes det er gøy å ha fest i barnehagen.

– Det er bare gøy! Vi har sett på film i Selje, sier Ailo.

– Hva handlet filmen om?

– Den handlet om en raring, sier Annea.

Annea har kledd på seg sin egen kofte før middagen.

– Jeg synes det er artig på samefolkets dag.