Lyngen/Karnes har siden i fjor sommer mistet spillere til å fylle opp et helt lag.

Fortsatt er det flere usikre kort blant de som avsluttet forrige sesong.

Lagkaptein Jan-Robin Bjørn (27) er nyoperert og rekker i beste fall seriestarten i 4. divisjon 21. april borte mot Salangen.

- Vi ville beholdt de fleste spillerne hvis vi hadde rykket opp til 3. divisjon. Situasjonen ville vært en helt annen, mener Bjørn.

Må satse mer lokalt

L/K tapte etter ferien bortekampene mot Tromsdalen 2, Krokelvdalen og Tromsø 3. Med seier i minst en av matchene ville de holdt Skarp bak seg på tabellen.

- Jeg vil vente til vi ser den endelige stallen før jeg tipper hvordan det går i 4. divisjon. For meg virker det som L/K må senke ambisjonsnivået og satse mer på lokale unggutter, forteller Bjørn.

Litt tilfeldig

- Jeg tror det er litt tilfeldig at vi har mistet så mange spillere på under et år. Noen vil prøve seg på høyere nivå enn 4. divisjon. Hadde vi rykket opp, tror jeg de fleste ville blitt med videre og vi ville sikkert fått noen forsterkninger, sier Jan-Robin Bjørn.

Trener Ole Talberg uttalte i tirsdagens Framtid i Nord at han vil undersøke hvorfor flere lokale juniorer ikke har spilt i vinterseriens 1. divisjon.

- Jeg har ingen sikker formening om hva som er forklaringen. Klubben kan ikke tvinge noen hvis de gjør andre prioriteringer, påpeker midtstopperen.

Spent på ny sesong

Flere junior ble i fjor som regel byttet inn i slutten av kampene, også når L/K ledet høyst komfortabelt.

- Vi kjempet om opprykk og kunne ikke starte med mange juniorer, men de kunne fått flere sjanser. Jeg respekterer trenerens avgjørelser. Jeg ser i ettertid at det kan ha betydning for den situasjonen vi har havnet i.

Bjørn er spent på hvordan 2018-sesongen utvikler seg.

- Vi må først få på plass hvem som blir kjernen i A-stallen. Jeg ser det ikke som realistisk at L/K kan kjempe helt i toppen. Vi må senke ambisjonsnivået, satse lokalt og bruke juniorer som satser på A-laget, sier lagkaptein Jan-Robin Bjørn.