Under formannskapsmøtet i Nordreisa 1. desember ble det behandlet å bygge om deler av Storslett samfunnshus til kulturskole. Saken har tidligere blitt behandlet i Miljø-, Plan og Utviklingsutvalget og Oppvekst- og kulturutvalget.

Formannskapet vedtok at deler av Storslett samfunnshus skal bygges om slik at det kan disponeres av kulturskolen. Kulturskolen har tidligere hatt undervisning på Halti og på Point, gamle Solvoll skole. Undervisningen er nå flyttet til samfunnshuset. Kommunen ønsker nye lokaler til kulturskolen for å kunne utnytte gamle Solvoll skole på en mer hensiktsmessig måte.

I Rådmannens innstilling lå kostnadsrammen på 450 000 kroner for ombyggingen. Formannskapet vedtok å øke kostnadsrammen fra 450 000 kroner til 500 000 kroner. Inventar og ny kjøkkeninnredning er inkludert.

Ønsket interiørarkitekt

Varaordfører Olaug Bergset (Sp) ønsket at kommunen skal benytte seg av en interiørarkitet i arbeidet.

- Dette bygget skal stå en stund. Her bør det definitivt inn en interiørarkitekt for å for eksempel se på farger og bruk, og finne mest mulig hensiktsmessig gulv. Det handler om å ha respekt for fagfolk. Og dette trenger ikke bety dyrere drift, sa Bergset under møtet.

Formannskapet økte kostnadsrammen slik at kommunen kan innhente tilbud fra interiørarkitekt.

Ombyggingen innebærer å sette opp vegger for å dele opp til flere undervisningsrom. Slik ombyggingsskissen ser ut nå skal kjøkkenet flyttes, og det skal lages gruppeundervisningsrom der kjøkkenet nå står. Skissen inkludere til sammen fire undervisningsrom/kontor.

Dette er skissen som ble lagt fram for formannskapet 1. desember.