– Godt over 25.0000 personer har siden oppstarten 1. juli 2008 fått fotstell. Mange er blitt flinkere til å ta vare på føttene.

Rundt 60 prosent av kundene er kvinner.

– Jeg har inntrykk av at mange tenker at det er flaut med ustelte bein, mens stelte bein gir velvære, sier hun.

Den autoriserte fotterapeuten markerer jubileet med at kundene i juli måned deltar i et gratislotteri med gavekort på 1.000 kroner som premie. Gevinsten må brukes på klinikken.

Veldig privilegert

Hun føler seg veldig privilegert som er blitt kjent med mange flotte mennesker.

Rundt 2005 var nærmeste fotterapeut i Balsfjord. Hun bestemte seg for å studere ved en privat skole på Krokstadelva, og pendlet ei uke i måneden i halvannet år til Buskerud før hun ble fotterapeut.

Utdanningsetaten i Troms dekket utgiftene for tre semester, men hun måtte selv betale for reise, opphold og utstyr.

Fotklinikken har i de siste årene holdt til i andre etasje i servicesenteret på Lyngseidet.

Hælsprekk

Tove Larsen Forfang tar imot kunder på Hatteng, Skibotn, Olderdalen og Skjervøy samt på Lyngstunet og senteret på Solhov. Pasientene er fra fire til over 90 år. Noen kommer fra Tromsø for å bli behandlet av henne.

– Hud som sprekker på hælen og tykke negler er de vanligste plagene. Jeg oppdager feil belastning av rygg, knær og hofter.

– Hvem dekker utgiftene til behandling?

– Det må hver enkelt. De får ikke refusjon fra NAV. Medlemskap i enkelte organisasjoner medfører at utgiftene gir fradrag i skatten.

Hver behandling hos Tove Larsen Forfang koster 590 kroner.

Fotterapi forebygger og behandler lidelser knyttet til fotens hud, negler, skjelett og muskler. Det har som mål å finne årsaker til problemer og sykdommer i føttene, noe som gjør det lettere å finne riktig behandling.