Under Forskningsdagene sist helg sørget foreningen Reisaskeid for et innholdsrikt program i Nordreisa. I programmet ble lagt opp slik at både store og små fikk prøve seg på utfordringer fra hesteryggen. Lørdag var det barneridning i sentrum av Storslett.

Dette var første gang Ola Bjørklund (5) fikk prøve seg på hesteryggen.

- Det var gøy, sier han.

Da Ola red sin andre runde fikk han prøve seg i litt høyere tempo med trav.

- Det var artig, men jeg ble litt svimmel, sier han.

Ola Bjørklund koste seg på hesteryggen.

Alle de unge rytterne fikk en rosett i premie. Totalt var det 34 unger som var med på barneridningen lørdag.

Skeidmestere

Søndag ble det arrangert skeid ved Nordreisa hestesenter. «Skeid» betyr hestekamp og har røtter i Norden tilbake til 500-tallet. Skeid er en konkurranseform for de tre nasjonal hesterasene: dølahest, fjordhest og lyngshest. «Reisaskeid» fokuserer på å vise fram det beste ved disse hesterasene.

Se video av treffsikre ryttere her!

I løypa skulle hest og rytter gjennom flere utfordringer; Gå over paller, rygge, gå sidelengs, bevege seg i terrenget og under en stokk der lange plastikkfrynser henger ned. Gjennom øvelsene skal hestene blant annet vise at de er flinke i terrenget, kalde i hodet, samarbeidsvilje og arbeidsvilje.

Etter søndagens konkurranse ble skeidmesterne premiert. Jon Geir Austvik med lyngshesten Reisa Borken ble skeidmestere i seniorklassen. Sofie Rikardsen og fjordingen Tormann ble skeidmestere i juniorklassen.

Det ble oppvisning med bueskyting etter konkurransen. Foto: Johanne P. Elvestad

I tillegg til skeidkonkurransen ble det gjennomført oppvisning med bueskyting fra hesteryggen.