På den første utfartsdagen i påska, kunne politibetjent i UP Knut Inge Midtbø og Paul Inge Edvardsen så langt registrere 12 billister som ikke overholdt 60 sonen rett nord om Nordkjosbotn. Betjentene hadde da utført kontroll siden klokken 10 i morges, og både Midtbø eller Edvardsen regner med at det vil komme flere som har det litt hast utover ettermiddagen.

- Men så langt har vi ikke registrert noen alvorlige overtredelser, kunne Midtbøopplyse til iBalsfjord.

Distriktssjef Geir Marthinsen i UP forteller at de vil være mye på veiene i tiden fremover gjennom hele påska, og ber folk om å ta det med ro i trafikken.

- Legg av god tid til kjøreturen, og kjør etter vær og føreforhold, samt det øvrige trafikkbilde, er rådet han vil gi til påsketrafikantene.

Marthinsen forteller at av erfaring så er det mange påsketurister som kjører fra seg førerkortet til påskeferien, men har så langt ikke fått meldinger om noen alvorlige fartsovertredelser som har medført til tap av førerkort.

- Sørg for at det ikke skjer nettopp deg - det vil neppe være den beste starten på en velfortjent ferie, er oppfordringen fra distriktssjefen.