Jeg forsøkte i går før vi gikk i trykken å få tak i noen som kunne fortelle meg hvem som står som eiere av det flotte tårnet som står ved "telebygget" på Storsteinnes. Uten hell. Det jeg lurte litt på er hvorfor det står der.

I utgangspunktet vet jeg meget godt hvorfor tårnet ble satt opp. Som tidligere telemontør som var nødt til å bo en hel vinter inne på hybel i "telebygget" hadde vi mye å gjøre med tårnet, og de som bestyrte det.

Den gang var det flere såkalte "speil" montert i tårnet. Disse speilene tok i mot og sendte videre TV-signaler, telefonsamtaler, og annen kommunikasjon. Speilene og tårnet var livsviktig, og en nødvendighet for at Balsfjord skulle være tilknyttet "resten av verden".

I dag er det annerledes. Måten å sende signaler på er endret. "TV-tårnet" har ikke lenger noen misjon. Og man kan vel heller ikke si at det pynter særlig opp i omgivelsene.

Foreløpig som en litt fremmed i Balsfjord, men likevel men noenlunde kjennskap til kommunen og folk via den gamle Televerk-jobben, skal man kanskje være litt forsiktig med å være for rask å begynne å kommentere kommunens ve og vel. Jeg drister meg likevel til i dag å komme med liten anbefalning.

Dette tårnet er ikke noe vakkert syn. I Harstad setter de i juletider lysshow på sitt tårn. Det er vakkert i mørket. På Storsteinnes spørs det om det vil gi samme effekt. Var jeg ansvarlig for det estetiske på Storsteinnes ville jeg funnet ut hvem som i dag står som eiere av tårnet. Jeg ville spurt hva disse eierne skal bruke tårnet til. Hvis svaret ikke var tilfredsstillende, ville jeg forlangt de fjernet.

Jeg ser gjerne at leserne av iBalsfjord tar en diskusjon rundt denne saken. Send meg gjerne kommentarer som vi kan ha på trykk.

"TV-t?rnet" p? Storsteinnes har ikke lenger noen form for misjon. B?r det vekk? Foto: Inge-Bj?rn Hansen