Planene for renovering av bygget har versert i over 16 år og Roald Sebergsen i A&R Eiendom, som eier Rasch-bygget, sier de har stått fast i den utfordrende prosessen.

- Det har pågått en prosess i 16 år nå. Det har ikke blitt som vi hadde ønsket, men nå får vi får i alle fall saken ut av verden - før alle som har holdt på med dette går i graven, sier Sebergsen i A&R Eiendom.

Eiendomsselskapet har brukt mange millioner på prosjektering siden de kjøpte bygget på slutten av 90-tallet. I 2015 sa Sebergsen at planen i utgangspunktet var å ha forretningslokaler i første etasje og til sammen 16 leiligheter i de to øverste etasjene, men dette har de gått bort ifra for lenge siden.

- Planen er nå at vi skal innrede hele bygget til syv utleieleiligheter. Vi er allerede i gang med tilriggingen og arbeidet påbegynnes i august, sier Sebergsen.

Leilighetene vil stå ferdig i mai 2017 og renoveringskostandene er anslått til 22 millioner. Det er firmaet SB2 Utvikling AS fra Alta som vil utføre det bygningsmessige arbeidet, mens lokale firmaer vil gjøre det øvrige.

At bygget i flere år har vært et irritasjonsmoment for mange, er det liten tvil om.  Roald Sebergsen sier han vil legge fortiden bak seg og se framover.

- Nå vil vi se framover og gir pølsene i det som har vært før. Jeg tror dette blir fint for alle sammen og at alle kan tenke at de får fått ønskene sine oppfylt, avslutter Sebergsen.

Nå bekrefter eieren Roald Sebergsen, i A&R Eiendom, at renoveringsarbeidet er begynt. Foto: Arkiv Foto: Kjetil Nielsen Skog
ILLUSTRASJON: Slik vil det nye Rasch-bygget se ut når det står ferdig våren 2017. Foto: A&R Eiendom