Gruppeleder Sølvi Jensen stiller interpellasjon i møtet 27. september i kommunestyret i Lyngen.

”Kommunestyregruppa til Lyngen Arbeiderparti synes det er positivt at ordføreren tenker nytt, men derfra og til nærmest på egen hånd å melde Lyngen ut av NordTroms og inn i Tromsøregionen er etter vår mening å gå for langt.”, skriver Jensen.Hun presiserer at samtalene og reisen med Tromsø-området regionråd burde så absolutt vært drøftet med kommunestyret først.

- Johnsen burde i det aller minste ha orientert kommunestyret om dette. Regiontilhørighet er et altfor alvorlig tema til at kommunestyrets medlemmer kun skal bli orientert gjennom media, skriver Jensen.Her kan du lese interpellasjonen i sin helhet:”Ved kommunestyrebehandlingen i desember-15 foreslo ordføreren å stryke Lyngen kommune sin økonomiske andel til NordTroms regionråd for 2016 fra budsjettet.Ordførerens begrunnelse for forslaget var at Lyngen kommune skulle melde seg ut av NordTroms regionråd. Dette forslaget fikk ikke flertall i kommunestyret. Ordføreren i Lyngen tok heller ikke valg som leder for regionrådet, det var Lyngen sin tur å ha lederen, på grunn av at Lyngen skulle melde seg ut av samarbeidet.

Ordføreren har sagt til media at Lyngen kommune skal orientere seg mot regionrådet for Tromsøregionen, og det er nå blitt kjent at han har vært på reise til Svalbard med samme regionråd. Det må tydeligvis ha vært alvorlige samtaler på denne reisen, for det er også blitt kjent at Lyngen kommune vil få en invitasjon fra Tromsøregionens regionråd om å bli medlem der.

Burde orientert

Kommunestyregruppa til Lyngen Arbeiderparti synes det er positivt at ordføreren tenker nytt, men derfra og til nærmest på egen hånd å melde Lyngen ut av NordTroms og inn i Tromsøregionen er etter vår mening å gå for langt.Samtalene og reise med Tromsøregionens regionråd burde så absolutt vært drøftet med kommunestyret først, eller han burde i det aller minste ha orientert kommunestyret om dette. Regiontilhørighet er et altfor alvorlig tema til at kommunestyrets medlemmer kun skal bli orientert gjennom media.Derfor blir spørsmålene bl.a.: Har ordføreren tenkt å involvere kommunestyret i dette, og har han tenkt på konsekvensene for Lyngen kommune sine innbyggere og næringsliv dersom Lyngen kommune skal melde seg ut av NordTroms samarbeidet og inn i Tromsøregionen?

Tenker på signaler

Har ordføreren tenkt på hvilke signaler ordførerens handlemåte gir til Fylkesmannen midt i hans arbeide med å tegne nytt kommunekart for Troms, og hvilke signaler han gir til innbyggerne relativt kort tid etter innbyggerundersøkelsen ang. kommunestruktur og sammenslåing med Tromsø kommune?Lyngen Arbeiderparti sin kommunestyregruppe ser fram til en snarlig sak til kommunestyret om regiontilhørighet. Dette ut fra den usikkerhet som er oppstått på grunn av overnevnte situasjon.Saken må være grundig forberedt, og den må drøfte konsekvenser, positive og negative, på kort og lang sikt, for kommunens innbyggere og næringsliv.”