Nå har trebarnsmoren fra Lyngseidet, Monica Eriksen fått inn hele 141.000 kroner. Dette er penger som er øremerket hennes kreftbehandling i Tyskland.

LES OGSÅ: - Helt uvirkelig at det skjer

Etter helga håper vennene å ha samlet inn mer da det denne helga skal holdes både konsert, auksjoner, kafé og marked på Lyngseidet.

– Hele Lyngen er i sving og det er artig å jobbe på tvers av bygdene. Viljen blant folk har vært stor, og aksjonen har vist at det bor hjertevarme i folk flest og at vi legger fra oss materialistiske tanker og stiller opp når det virkelig trengs, sier Kåre Bjørnar Olsen i aksjonsgruppa, og prosjektleder i Aktiv Ferie og Fritid.

Jardar kommer

På fredag braker det løs da artist Jardar Johansen åpner aksjonshelga med konsert.

Ungdom fra Aktiv Ferie og Fritid har tatt initiativet til konserten og vil stå for arrangementet.

Johansen skal ikke selv ha betalt for oppdraget og stiller opp til tross for et travelt høstprogram.

– Det er i det hele tatt helt fantastisk at han kunne komme. Han er en svært dyktig artist som det er stor etterspørsel etter. Jardar er flink til å formidle budskap gjennom musikken sin, og jeg tror folk blir å gå fra konserten med en god følelse, sier en fornøyd Olsen.

Rørt

Han sier han håper folk viser sin besøkelsestid.

– Dette er en livsviktig sak for en dame med tre barn. Det å komme på konserten er et viktig budskap i seg selv samtidig som man får en fin konsertopplevelse.

Monica Eriksen forteller at hun i det siste har vært litt sliten.

– Men selvfølgelig går det greit. Det er jo helt sykt det dem har satt i gang. Jeg kan ikke sette ord på dette, hva folk gjør helt fantastisk, sier hun.

Marked og auksjon

På lørdag blir det holdt et marked på formiddagen. Da blir det salg av husflidartikler, mat og pyntegjenstander.

I tillegg skal det auksjoneres bort flere kunstverk av blant annet Kåre Saglien, Øystein Digre og Laila Lanes.

– Vi ønsker fortsatt å få inn flere ting til auksjonen. Bildene som skal auksjoneres bort kan skues i K-Punktet Kafé denne uka, forteller Peggy Halvorsen i en mail.

– Vi håper mange møter opp, skriver hun.

KOMMER: Musiker Jardar Johansen holder konserten "Fra hjerte til ettertanke" på Lyngseidet, fredag. Foto: Arne Teigen