Indre Kåfjord barne- og ungdomsskole arrangerte sist lørdag terrengløpet Ankermila. Det er femte til syvende klasse som har stått for planleggingen og gjennomføringen av løpet. Totalt var det 150 personer som stilte til start i Kåfjorddalen.

Les saken: - Opp og hopp, ellers får du motorstopp!

- Det gikk kjempefint! Elevene storkoste seg og folk hadde det så bra, sier en av lærerne som er ansvarlig for løpet Lisa Marie Solberg.

Hun forteller stolt om elevene sine som tok ansvar som arrangører under løpet. Elevene hadde blant annet ansvar for kiosken, sto ved poster i løypene og delte ut diplom til deltakerne etter gjennomført løp.

- De var veldig engasjerte. Hele dagen var råartig!

Skuespill i løypa

Under Ankermila var det tre løyper med ulike lengder slik at alle skulle få utfordret seg på sitt nivå. Løypene var på én, fem og ti kilometer. Løpet trakk til seg deltakere fra store deler av regionen. De yngste deltakerne var på 5 år, en av de var Leon Yttergård (5). Han hadde med seg lammet Hektor. Den eldste deltakeren var Sigfred som fyller 85 år i juni.

Under løypa på én kilometer hadde elevene tatt initiativ til å arrangere fantasi- og kostymeløp.

- Elevene sto på poster langs løypa og hadde blant annet skuespill. Det var veldig artig, sier Solberg.

Sjekk resultatene fra Ankermila.

Planen er at Ankermila skal bli et årlig løp. Ut i fra tilbakemeldingene og lærernes oppfatning fungerte arrangementet godt. Nærmere 30 000 kroner ble samlet inn i forbindelse med løpet. Pengene skal gå til Barne- og ungdomsavdelingen på UNN.

- Elevene var stolte. De synes det er fint at de får gjort noe for andre. For elevene er det viktig at pengene går til noe gøy for barna, forteller Solberg.

Sett glede i å bevege seg

I forkant av løpet har det blitt arrangert organiserte treninger der alle kan delta.

- Under Ankermilatreningene har det vært masse folk som har møtt opp, og det har vært deltakere i alle aldre.

Målet med Ankermila er å fremme fysisk aktivitet og helse, og det har de fått til. Solberg forteller at elevene har fått et bevisst forhold til fysisk aktivitet.

- Elevene har blitt veldig glade i å være aktive. De har sett gleden i å bevege seg også oppmuntrer de folk rundt seg til å røre på seg. De snakker om hvor viktig det er å være aktiv, ikke bare for å ha det gøy, men også for at vi skal være mobil og frisk, sier den fornøyde kroppsøvingslæreren.

Hun legger til at arbeidet med og deltakelsen under Ankermila har gitt mange av elevene mestringsfølelse.

- Mange av elevene har satt seg mål for dette løpet, og mange har nå som mål å løpe fortere til neste år.

Kompetansemål i samfunnsfag, gym, KRLE og norsk fordypning er lagt inn i planlegginga av terrengløpet.