En 47 år gammel mann fra Midt-Troms er i Nord-Troms tingrett dømt for flere forhold.

I februar 2009 reiste han til Tromsø for å betale siste avdrag à 10.000 kroner på en narkotikagjeld. Han var en uke for sent ute med betalingen, og ble derfor avkrevd ytterligere 10.000 i renter.

Hvis han i stedet tok med en pakke metamfetamin tilbake til hjemstedet, skulle han slippe å betale.

På bussen hjem sovnet han imidlertid på toalettet, og i Nordkjosbotn ble han pågrepet av politiet. Narkotikaen ble beslaglagt.

I retten fortalte mannen at han hadde tatt sovetabletter før han sovnet inne på busstoalettet. Politiet ble kontaktet på grunn av mannens underfundige adferd på bussen.

Mannen er også dømt for dokumentforfalskning i Narvik i april i fjor. Der forsøkte mannen å få ut 100 tabletter Sobril på en tidligere resept han hadde kopiert. Betjeningen på apoteket fattet mistanke og leverte ikke ut tablettene.

Mannen er også dømt for å ha kjøpt flunipam- og vivaltabletter av en kamerat i en nabokommune. Dette er tabletter med narkotiske virkestoffer. Mannen er også dømt for å ha brukt hasj på sitt hjemsted dagen etter.

Han er tidligere straffet en rekke ganger, og har en lang historie som rusmisbruker.

Nord-Troms tingrett dømte mannen til sju måneders fengsel, noe som er en fellesstraff med en dom fra Ofoten tingrett i juni 2009.

Mannen har etter eget initiativ fått plass ved en institusjon for rusmisbrukere fra mars 2010.