1. november er Renholdsservice på Skjervøy historie. Da tar Elite Service Partner AS over Skjervøy-firmaet som har drevet med renhold siden 1984. Daglig leder Espen Johansen bekrefter oppkjøpet.

- Ja, virksomheten, med alt av ansatte, kunder, goodwill og utstyr er kjøpt opp av Elite Service Partner AS. Vi har jobbet med dette noen måneder etter at Elite Service Partner tok kontakt med oss, men nå er alt signert og i boks, sier Johansen.

80 ansatte

Johansen sier at den nye eieren er en av det største privateide selskapene i Norge i renholdsbransjen med sine 3.500 ansatte. Nå overtar de Renholdsservice sine rundt 80 ansatte, inkludert hovedkontoret på Skjervøy samt avdelingskontorene i Tromsø, Hammerfest, Alta og Finnsnes.

- Først og fremst så er vi veldig takknemlig for at vi alle beholder jobbene våre - både på Skjervøy og ellers rundt om. Det har vært viktig for oss. Kundene skal også bli servet som normalt, sier Johansen.

Nøye overveid

Han legger ikke skjul på at det har vært en stor avgjørelse for det familieeide firmaet som faren Peter startet opp i 1984 sammen med noen kompiser.

- Ja, det er en stor avgjørelse som er tatt. Men den er nøye overveid. Det er ikke noe man bestemmer seg for over natta. Men det er et hardt marked med stor konkurranse. Når vi fikk denne muligheten, med videre vekstmuligheter og videreutvikling, så valgte vi å slå til, sier Espen Johansen.

- Er det vemodig å selge familiebedriften?

- Joda, det er litt vemodig oppi alt. Jeg har jobbet her siden jeg var liten og det har vært en familiebedrift i alle år. Samtidig ser vi at tiden er inne for dette nå. Det er greit å sikre endel verdier og når vi fant en så profesjonell samarbeidspartner, så så vi ingen betenkeligheter med å gjøre det på denne måten og fortsette jobben under dem, sier Johansen.

Fra Skjervøy

Han ønsker ikke å gå inn på kjøpesum, men slår fast at man har kommet fram til en løsning som alle er fornøyd med. Selv går han fra å være arbeidsgiver - han har vært daglig leder siden 2013 - til å være arbeidstaker.

- Jeg blir å fungere som avdelingsansvarlig for Nord-Norge-avdelingen. Det blir en ny hverdag, ja. Det betyr at vi blir å styre hele avdelingen fra Skjervøy og det er jo litt artig. Jeg tror vi får en solid ryggrad for videre satsing, sier Johansen.

Stabil drift

Johansen sier at bedriften har ligget på en omsetning på rundt 30 millioner kroner de siste årene. I 2016 var årsresultatet på 569.000 kroner.

- Vi har drevet sunt og har vært konkurransedyktig i markedet. Vi har ønsket en videre vekst fra en omsetning på rundt 30 millioner kroner, men ser at det er utfordrende. Men vi har hatt stabil drift og det er ingen mørke skyer på horisonten som har gjort at vi har gått til dette skrittet. Det er ikke et salg som er tvunget fram. Det har kommet i stand gjennom et samarbeid mellom oss og Elite Service Partner. De styrker sin posisjon i Nord-Norge og vi får være med videre, sier Johansen.