Hun er spent på hvilke svar hun får kommende helg under mønstringsrennet til junior-VM på Natrudstilen.

– Jeg føler formen er på vei, selv om jeg for første gang på lenge sliter litt med sykdom. Jeg bør være kapabel for topp-ti-plassering en av dagene på Lillehammer. Mine sjanser er best på sprint og duatlon, sier Lyngen/Karnes-jenta.

Skigymnaseleven er god fornøyd med hva hun presterte i helga i Saga.

– Jeg var litt syk i dagene før. Rennene var viktige med tanke på hva kommende helg. Jeg sitter igjen med en bra følelse.

Klubbduell

På lørdagens skøyting ble det en duell med klubbvenninna Synnøve Larsen (19). I mål skilte bare to sekunder i Julies favør.

– Målet var å gå teknisk godt og ikke stresse. Jeg lå fem sekunder bak Synnøve i siste motbakke, og gjorde en god finish.

På ettermiddagen var det tre heat for juniorene.

– Jeg styrte heatene, men ble slått av Ingrid A. Gulbrandsen fra Bardufoss med en skolengde i spurten i finalen.

Julie ble på fellesstarten i klassisk søndag beseiret av vinnerne av både 17- og 18-årsklassen.

– Ingrid holder ekstremt høyt nivå nasjonalt. Differansen på 69 sekunder er mindre enn hva den var på flere renn forrige sesong.

Best på duatlon

Julie Waltenberg gleder seg til mønstringsrennene, hvor sprint (fredag), klassisk (lørdag) og duatlon (søndag) står på programmet. Hun trives i de tøffe løypene, som brukes under Verdenscupen i skiskyting.

– Jeg har størst forhåpning til fellesstarten med skibytte. Jeg er spent på sprinten, og har minst sjanser på 5 km klassisk.

– Hvor høyt er det realistisk å sikte?

– Jeg synes det er vanskelig å sette seg resultatmål. Jeg satser på å gå teknisk godt. Jeg bør være kapabel til en topp-ti-plassering, ut fra det jeg trent.

Hun føler formen er stigende.

– Mønstringsrennene blir viktig erfaring fram mot Norgescupen rett over nyttår. Jeg har ikke ambisjoner om plass på VM-laget. De sjansene er større neste vinter når jeg tilhører det eldste årskullet, forteller Julie Waltenberg.

Fulgte nærmest

Synnøve Larsen fulgte på samtlige tre øvelser nærmest Julie Waltenberg i eldste juniorklasse.

– Jeg er greit fornøyd med lørdagen, og spesielt med skøytingen. Jeg skulle gjerne gått litt raskere i sprintfinalen.

Hun havnet søndag 1,41 minutter bak Julie på fellesstarten.

– Der gjorde jeg ikke et bra løp. Jeg følte at jeg ikke gikk fort, men tar det ikke så tungt fordi jeg vet at jeg kan bedre enn dette.

Synnøve mener hun har fått en grei start på sesongen.

– Nå gleder jeg meg til Norgescupen, sier Synnøve Larsen.