Korsn vær har dokker? - spør faren min. Han bor lengre sør i landet. Der rosen spring ut lenge før krokusen har tenkt å blomstre hos oss. - Nei, sir æ, har ikke sett på gradestokken, men det er opphold.

Æ har sett på gradestokken. 4 grader. Det orke æ ikke å si. - Men vi har ikke regn, fortsette æ. Enda.

Vi hadde en samtale om været på jobb. Det har vi kvær dag. I alle fall når det er kaldt. Eller snyr. Eller regne. Eller når været er nydelig. Etter den her junimåneden kom det tørt (som skogen på Østlandet?) fra en kollega: - Det er egentlig greit at skodda ligg så langt ned i Kågen-fjellan. Da slepp vi å se nysnyen.

Trur jo egentlig ikke pappa spør om været for å hovere. Han er oppriktig interessert. Trur æ, han er jo nordfra. Æ spør jo æ også. Om været der han bor. Han har 22 grader, minst. Det er så tørt. Dæm kan ikke vanne i hagen. Det er vanneforbud! Dæm er på stranda, bade, grille og smør sæ med solkrem. Æ skal slutte å spørre.

Lure forresten på om æ hadde holdt ut i 22 grader mer enn et par uke? Sydenferie i vintermånedan er deilig. Da ligg vi ved bassengkanten eller på stranda og kose oss i deilig, akkurat passe temperert vann. Men her hjemme?

Sjøl om det er varmt i lufta, hold sjøen deilige 8 grader. Æ hold mæ til vassing. Helst i støvla.

Æ er selvfølgelig glad for å ha kasta ullongsen og fleecegensern. Glad for at ungan slepp superundertøy på fotballkampa. Hua, vottan og skjerfet har æ lagt bort, æ rødda det inn i skapet i går...

Det er fullt av kontraster hos oss. Regn og kaldt den ene dagen, også over natta – er sommarn her! Nydelig! Da koser vi oss. Og nyt dagen. Fantastisk dag hadde vi den her uka med sol og nesten 20 grader. Skikkelig energipåfyll.

Samme kveld når ungan sku legge sæ henta æ til og med vifta vi brukte tre daga i 2015 – den som kjøler ned lufta på soverommet. Minstemann sovne fort. Han andre er våken – han har jo sett fotball-VM skal vite. Æ hører han romstere litt. Ferietid, tenke æ, lar han holde på litt til.

Vi har hatt en flott dag. Middag ute. Det va vær til å ha vannkrig. Solbrent ble æ også. Faktisk! Vi er solhungrig. Må ikke gå glipp av viktige og etterlengta D-vitamina. Det er deilig å kaste klærne. Har jo funnet fram sommerklærne for flere uke sia. Måtte nesten tørke støv av dem.

Så rope han fra rommet sitt: «Maaaaamma! Æ får ikke sove!» Æ går ned. Er innstilt på å trøste. Snakke litt om koffør han ikke får sove.

Idet æ kommer inn på rommet sier han: «Mamma, æ får ikke sove. Det er så varmt!».

Det er jammen bra vi ikke har 20 grader kvær dag.

God sommer!