Turen er en såkalt "post-ride" etter en vellykket gjennomføring av Nordic Harley Days i Lofoten 3.-7. august - arrangert av Arctic Chapter Norway (HOG).

Turen slutter på Nordkapp senere denne uka. På Storslett stanset det gigantiske følget av motorsykler for etterfylling og en liten matbit før turen gikk videre. Knut Bjarne Klaussen, leder for Arctic Chapter og Nordic Harley Days, forteller at deltakerne kommer fra en rekke europeiske land.

- Vi hadde en kapasitet på 200 personer både med tanke på overnatting, men også begrensninger på antall sykler. På turen har vi tre overnattinger. I natt overnattet vi i Målselv og i dag Alta, sier Klaussen.

Godt planlagt

Under gjennomføringen av Nordic Harley Days, var det i alt 1800 deltakere fra over 20 land med på treffet.

- Det var en voldsom organisering som måtte til, og 200 stykker på denne turen er hva vi maks klarer å administrere - bare med tanke på etterfylling av drivstoff, parkering - i tillegg til overnatting. I det hele tatt, sier han.

Klaussen forteller at turen er planlagt nøye.

- Vi gjennomførte en tilsvarende tur i 2010 og da var det ikke så mange sykler, men vi har tatt med oss erfaringene fra da. Vi har også kjørt noen veimeldinger at vi er på tur. Så har vi forsøkt å dele oss inn - vi kjører ikke i samla flokk, men i grupper på vel 20 hver og med 5 minutters mellomrom, sier han.

Krevende

2010 var også sist det var et treff i denne størrelsesordenen.

- Det er det største i norden i år. Det er også såpass krevende at det kan gå mange år mellom hver gang, sier Klaussen.

Han ønsker å tilføye at motorsyklistene setter pris på at folk viser hensyn til turfølget langs veien.

- Slik får vi gjennomført det på en grei måte. Vi følger en ganske stram tidslinje, men også det at det ikke skal bli kaos i hele organiseringen. Vi er også guider for de som kommer fra andre land, sier han.

Motorsyklistene ble godt tatt i mot på Storslett. A-laget i Nordreisa hadde blant annet rigget seg opp ved siden av bensinstasjonen med paviljong. Her sto de for servering av mat- og kaffe til de mange motorsyklistene.

Knut Bjarne Klaussen, leder for Arctic Chapter og Nordic Harley Days. Foto: Thomas Wahlgren