– Jeg er utrolig glad for å ha fått jobben og gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å videreutvikle programproduksjonen i landsdelen, sammen med alle de dyktige medarbeiderne i programavdelingen i Tromsø, ved distriktskontorene i Finnmark og Nordland, og ved nyhetsavdelingen i Troms, sier Lein.

Starter til høsten

Lein skal starte i stillingen til høsten.

– NRK har levert og leverer mange og gode produksjoner fra Nord-Norge. Utgangspunktet er virkelig godt, og jeg ser bare muligheter i denne jobben, sier Tone Lein.

Hun kommer fra stillingen som daglig leder ved Verdensteatret kino i Tromsø,  som er en av landets raskest voksende kinoer målt i antall publikummere. Denne jobben har hun håndtert samtidig med at hun har avsluttet en mastergrad i administrasjon og ledelse ved BI.

Avsluttet mastergrad

Lein har også jobbet som markeds- og informasjonssjef ved Hålogaland teater, journalist i Dagbladet, NRK og TV 2. I tillegg har hun hatt styreverv i blant annet Tromsø Internasjonale Filmfestival og Den norske opera og ballett, opplyser NRK i en pressemelding.

– Med Tone får vi i NRK en strategisk tenkende innholdsutvikler med variert erfaring, høy lederkompetanse og et svært godt kontaktnett, både i landsdelen og i Norge. Hun vil tilføre oss mye, og komplettere den nye regionale ledelsen for NRK i nord, sier regionredaktør Anders Opdahl.