Lyngen-ordfører Dan-Håvard Johnsen (LTL) beklager på to punkter, som tas opp i den ferske forvaltningsrapporten fra KomRrev Nord.

– Jeg tar kritikk på at prosjektlederen ikke ble utnevnt av kommunestyret. Også kontraktene med Nordisk Film og Arctic Race of Norway burde vært behandlet i samme organ.

Har du fortsatt tillit til rådmannen?

– Jeg ser ikke at det kommer noe nytt fram, unntatt konklusjonene. Noen av disse er verre enn andre.

Utreffelig jobb

Har du tillit til prosjektleder Bernt Olav Johansen?

– Han håndterte oppgavene på en utreffelig måte. Det ville ikke fungert så godt uten hans medvirkning. Han har riktignok gått noen veier som ikke er akseptable i kommunal forvaltning. Sluttproduktet ble meget bra.

Ordføreren og hans Lyngen Tverrpolitiske Liste ba i september 2017 kontrollutvalget se nærmere på om det hadde vært noen kritikkverdige forhold. Johnsen mener fortsatt at der var et riktig valg.

Rapporten behandles 14. juni i kommunestyret i Lyngen.

Tapt arbeidsfortjeneste

Bernt Olav Johansen er på øvelse i Forsvaret, og har ikke lest rapporten i detalj.

– Jeg har sikkert gjort noen feil. Da det skjedde, vurderte jeg det som riktig. Med dagens erfaringer ville jeg gjort enkelte ting på annen måte. Metodene er forskjellige fra kommunal forvaltning kontra privat næringsliv.

Johansen og hans private foretak har fått overført betydelige summer fra Lyngen kommune.  Blant annet nesten 59.000 kroner i tapt arbeidsfortjeneste for Arctic Race-jobben.

– Det siste beløpet dekker halvparten av reelt tap. Ved salg av varer og tjenester har jeg tatt et påslag på ti prosent, noe som er det laveste loven tillater.

Du er godt fornøyd med egen innsats?

– Ja. Hadde jeg sittet på gjerdet, ville det ikke blitt noe. Jeg synes det er litt uhøvelig at ikke alt ble gjort etter boka, sier Bernt Olav Johansen.