24. januar ble legen fra Troms dømt i Nord-Troms tingrett for uaktsomt drap, etter å ha frontkollidert med en annen bil der føreren døde.

I retten ble han dømt til 45 dagers fengsel, samt at han mistet førerretten i tre år fremover.

I tillegg ble han idømt å betale 150.000 kroner i oppreisningserstatning.

Da saken gikk for retten nektet legen straffskyld, og hans forsvarer, Marianne Bech, opplyser at dette også er grunnen til at han nå anker dommen.

– Han er ikke enig i bevisfordelingen og lovanvendelsen. Han mener han ble blendet da kollisjonen skjedde, og at han ikke kan straffes for det som skjedde. Derfor anker han nå dommen, sier Bech.

Døde momentant

Det var 6. mars 2017 at Lars Johan Lingrasmo (83) og kona Paula Henriette (80) på vei hjem til Nordkjosbotn etter en kort handletur i Tromsø. Da de kom til Leirbakken i Ramfjord på E8 kom plutselig en svart Passat over i deres kjørefelt.

Lars Johan rakk bare å legge bilen noe mot høyre før han frontkolliderte med den møtende bilen. Han døde momentant i det massive sammenstøtet. Kona Paula Henriette overlevde, men ble hardt skadet.

I midten av januar gikk saken mot legen i Nord-Troms tingrett. Han var sjåfør av den svarte Passaten, og var på vei til jobb på UNN da dødsulykken fant sted.

I retten sa han at han ble blendet da han kom rundt svingen ved Leirbakken, og at han ikke kunne gjort noe for å ha forhindret ulykken.

Skrenset 18 meter

Da Paula Henriette avga sin forklaring i retten, sa den 80 år gamle enken at hun husket sammenstøtet som et kraftig smell, og at hun ble vridd 90 grader i kollisjonen.

På rettens andre dag var hun sammen med resten av aktørene i saken ute på befaring på ulykkesstedet på E8. Det var første gangen hun var tilbake på åstedet etter at hun ble vitne til at mannen ble drept i ulykken.

På befaringen kom det frem at legen hadde skrenset 18 meter før han traff ekteparets bil i motgående kjørefelt.

I retten forklarte flere vitner seg, og blant dem var det to sjåfører som kjørte bak tiltalte før ulykken. Begge fortalte om vinglete kjøring og at legen hadde kjørt forbi flere biler forut for ulykken.

Lagmannsretten har ennå ikke tatt stilling til om anken forkastes eller ikke.