Elisabeth Ruud Jensberg (19) er en av ridelærerne for deltakerne på rideleiren. Til tross for sin unge alder, er dette tredje sommeren hun instruerer på rideleir.

- Det er veldig trivelig å jobbe på rideleir, fordi det er en flott møteplass for folk med samme interesse, nemlig hester, sier Jensberg.

Kommer tilbake

Flere av deltakerne kommer tilbake flere år på rad. I år er deltakerne fra Kautoeino, Tromsø, Alta og hele Nord-Troms. Ågot Johannesen (12) er i Nordreisa på rideleir for andre år på rad.

- Det artigste med rideleir er selvfølgelig ridninga, men jeg har også fått mange nye venner, sier hun.

Litt uheldig

I løpet av rideleiren får deltakerne ri dressur, sprang, turridning og gymkhana. Tuva Torvund (10) og Sigrid Engebretsen (10) er sikker på hva de liker best med å delta på rideleir.

- Jeg liker best å galoppere og hoppe hinder, også er det artig å lære så mye nytt, sier Torvund.

Engebretsen er enig i at det er morsomt å lære nye ting, men foretrekker å ta det litt roligere på hesteryggen.

- Jeg datt av hesten to ganger på samme ridetime, så jeg liker best å skritte. Men jeg synes det er veldig artig å møte nye venner og ha det gøy med hestene, sier hun.

Alle aldre

Anny Gaup (29) er den eldste deltakeren på rideleiren. Tidligere år har hun vært i Lyngen på rideleir, men bestemte seg for å prøve noe nytt denne sommeren.

- Jeg har ridd gjennom en sprangbane for første gang. Jeg gruet meg litt på forhånd, men det gikk veldig fint likevel, avslutter Gaup – strålende fornøyd.

Venninnene Tuva Torvund (10) og Sigrid Engebretsen (10) trives på rideleir. Foto: Siri Bergset Elvestad