En mann i midten av 40-årene, bosatt i Nordreisa, er tiltalt under Nord-Troms tingrett for en rekke brudd på Straffelovens paragrafer. Den tiltalte skal ved flere anledninger utøvet vold og kommet med trusler.

Dro betjenten i håret

Ifølge tiltalen skal han en natt i fjor vår ha motsatt seg da en politibetjent beslagla mannens luftgevær. Han skal da ha forsøkte å ta luftgeværet fra en politibetjent og deretter dratt betjenten i håret.

Bakgrunnen for beslagleggelsen skal ha vært at den tiltalte truet med å skyte naboen.

Kom med trusler

Videre er mannen er tiltalt for i ord å ha truet med straffbar atferd under slike omstendigheter at trusselen var egnet til å fremkalle alvorlig frykt.

Bakgrunnen er at tiltalte ved samme anledning i fjor skal ha uttalt til en operasjonsleder ved Troms politidistrikt at han «ville skyte hodet av», slå i hjel eller utøve vold mot en annen, om person tok seg inn eller nærmet seg hans bolig.

Tidligere samme natt skal han også, ifølge tiltalen, ha forstyrret naboenes nattero ved musikk og høylytt prat og roping i leiligheten.

Slo hunden

Mannen er tiltalt for brudd på Dyrevelferdsloven § 37.

Dette på grunnlag av at han i fjor vår skal ha opptrådt voldelig mot sin egen hund, ved å slå, sparke og kaste den i bakken, utenfor en butikk på Storslett, ifølge tiltalen.