Turene går til både Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy og er et tilbud til alle som er ute etter naturopplevelser og fysisk aktivitet.

Fullfører du minst sju av disse turene, kvalifiserer du også til å motta det ettertraktede premiekruset fra Nord-Troms Friluftsråd som bevis for at du har deltatt.

Nord-Troms friluftsråd har på sine nettsider en toppliste over de som har tatt flest turer i løpet av sesongen, og her troner Løkås Pedersen øverst.

Hun gir likevel uttrykk for ydmykhet med tanke på plasseringen.

- Først og fremst er det et fantastisk tiltak av Ut i NORD og det at det får folk ut. Med disse turene får man også sett mange steder man ellers kanskje ikke ville tenkt på å besøke, sier hun.

Tar med hund og mann

Turene tar hun som oftest sammen med mannen eller et par venninner. Løkås Pedersen driver også en kennel og har med seg hund på tilnærmet hver eneste tur.

- Det at også hundene får god trim er en god motivasjon, sier hun.

Løkås Pedersen er på god vei å fullføre alle turene til Ut i NORD, men forteller at det ikke har vært et mål.

- Jeg pleier å se litt an dagsformen og det varierer veldig fra uke til uke hvor mange turer det blir, sier hun.

Ut i NORD får skryt for å ha satt opp en variert turpakke i år, med vanskelighetsgrad og turer for alle og enhver.

Godt merket

Det er andre gang Ut i NORD gjennomføres. 23 av turene er i år nye, sammenlignet med oppstarten i fjor. I år er målet å gjøre Ut i NORD enda bedre og dette gjøres blant annet ved å legge ut mer detaljerte turbeskrivelser på nett. I tillegg er utfartsområdene adskillig bedre skiltet.

I en e-post skriver daglig leder for Nord-Troms Friluftsråd, Hugo Tingvoll, at målet for friluftsrådet først og fremst er og sørge for at så mange mulig gjør seg fortjent til premiekruset.

- Men selvsagt flott også at så mange bruker Ut i NORD til å gjøre seg enda bedre kjent i egen kommune og i nabokommunene, skriver Tingvoll.