Klokka 01.30 natt til søndag gikk det populære bandet av scenen i partyteltet. Et feststemt publikum ba om mer, men måtte til slutt gi opp håpet om flere ekstranummer.

Arnt Hjalmar og Elvis åpnet showet på tidlig kveldstid. Deretter spilte Resirkulert, Helmuts Helmet, Arnt Hjalmar og Elvis kom tilbake før Blått og Rått entret scenen. Til slutt var tida kommet til Postgirobygget, som har vært med på å prege det norske popbildet etter den spede oppstarten i 1994 i Trondheim.

Frister til gjentakelse

– Jeg synes dette frister til gjentakelse om et års tid, sier leder Ronny Sørheim i iLyngen, og tilføyer:

– Forberedelsene krever fryktelig mye arbeid. Vi må ha større stab i planleggingsfasen, hvis vi går på et nytt arrangement. Først må vi imidlertid evaluere årets erfaringer.

Han har foreløpig ikke oversikt over økonomien. Rundt 400 billetter ble solgt.

Storkoste seg

Marked, utstilling av spesielle biler og motorsykler samt litt underholdning på dagtid ble suksess med forholdsvis stort oppmøte. Årets første septemberdag minnet rent værmessig mer om en god sommerdag enn en middels høstdag.

– Med 70 kjøretøy ble oppslutning litt større enn tidligere år. ”Smak av Lyngen” hadde nesten hele tida kø i matsalget, sier Sørheim.

Han uttrykker tilfredshet med avviklingen av konserten på kveldstid.

– Jeg har inntrykk av at publikum storkoste seg. Artistene har gitt svært rosende tilbakemeldinger, forteller Ronny Sørheim.

Rundt 40 frivillige fra lag og foreninger i Lyngen bidro til å gjøre kvelden mest mulig vellykket. Sørheim er veldig godt fornøyd med innsatsen til sine mange medhjelpere.

Færre enn forventet

«Lyden av Lyngsalpan» samlet fredag kveld 300 betalende, noe som er i underkant av forventet.

Flere har gitt uttrykk for at forfallet fra Staysman & Lazz to uker før ungdomskonserten er en vesentlig forklaring. Den populære duoen ville ventet trukket et større publikum enn Joddski og Cir.Cuz, som overtok posisjonen som headlinere.

Maja Meyer og «Kiss The Tattoo» med Linn Maria Hansen Holst startet showet.

Deretter fulgte Storfjord-baserte Resirkulert, Zadeking, Joddski og til slutt Cir.Cuz.

Kommunalsjef Anette Holst i Lyngen kommune har god tro på at ungdomsrådet kan legge fram et regnskap i balanse.

ROCKEBAND: Blått og Rått skapte god rockestemning i teltet.
NARVIK-BASERT: Richard Sommer er frontfigur for Helmuts Helmet.
DOBBELT: Resirkulert spilte både fredag og lørdag.
AVSLUTTET: Cir.Cuz var siste band ut fredag kveld på ungdomskonserten.
STEMNING: Et ungt publikum skapte fredag god stemning foran scenen.