Er du av typen som helst vil bevege på deg om sommeren? Som ønsker å oppsøke nye steder på en enkel og billig måte? Da er campingferie midt i blinken.

Det er nok av campingplasser i landet vårt, så mange at du kan få inntrykk av at det finnes et sted å slå seg ned bak hver sving. Men hvilke av disse campingplassene er det egentlig verdt å besøke?

– Ogna camping! Den ligger ved Jærhavet i Rogaland, og byr på fantastisk utsikt mot horisonten. Det er de uendelige sandstrendene, den fantastiske solnedgangen og roen ved havet som gjør denne campingplassen til en favoritt.

FAVORITT: Ogna camping ved Jærhavet er Ingeborg Dirdals favorittcampingplass i Norge.

Det sier Ingeborg Dirdal. Sammen med mannen Bjørn Ingvaldsen har hun skrevet om turer med bobil på bobilbloggen.no i snart ti år. Hun har også nettopp gitt ut boka «To bluss og en grill – kokebok for folk på farten».

– Ogna camping ligger lengst sør langs Jærstrendene og har flest fastboende, men det er også plass til noen omreisende og teltturister, legger hun til.

For bobilparet går turen som regel til Europa, men har de for kort tid, kjører de rundt i Norge i stedet. Et land som har mye å tilby campingturister, ifølge Dirdal.

Kårer årets bobilcamp

En som ofte velger Norge, er Kurt Jenssen. Han er president for Norsk Bobilforening, og har vært det i fem år. Hver gang han skal på årsmøte i andre deler av landet, drar han på tur med bobilen sin.

– På veien har jeg funnet flere flotte campingplasser. Prisene varierer fra sted til sted, forteller Jenssen.

PENSJONERT: I dag er Knut Jenssen pensjonist, men arbeider som president i Norsk Bobilforening.

Etter å ha arbeidet innenfor transportsektoren i mange år, er han i dag pensjonist og legger mye tid og arbeid i bobilforeningen. I det siste har det gått særlig mye tid med på en spørreundersøkelse foreningen har gjennomført. Med den som grunnlag skal de kåre årets bobilcamp eller bobilparkering i Norge.

– Ved sesongslutt i september vil vi kåre en vinner basert på undersøkelsen og premiere den beste campingplassen og den kommunen eller personen som driver stedet, opplyser Jenssen.

BOGSTAD: Skal du til Oslo, er Bogstad camping stedet å dra til, ifølge Ingeborg Dirdal.

Åtte på topp

Gjennom blogging og foreningsarbeid har både Dirdal og Jenssen gjort seg opp en mening om hvilke campingplasser i Norge som bør anbefales. Her er et knippe av dem.

Sjøsanden camping – Mandal, Vest-Agder

Med badeanlegg og sandstrand like ved, er Sjøsanden camping et paradis for småbarnsfamilier. Plassen har fine fasiliteter og god plass. Ellers har campingplassen naturlige fartsdempere i røttene til de store furutrærne. Dette gjør at bilistene må ta det med ro.

Døgnpris: 250,-

Hjemmeside: http://www.sjosanden-feriesenter.no/camping.php

Egenes camping – Flekkefjord, Vest-Agder

Kort vei til sjøen og populært for hobbyfiskere. På Egenes det fint for barnefamilier med en rekke aktivitetstilbud som kan passe for alle. Campingplassen er en av Norges eldste, mens det rett ved siden av ligger en splitter ny bobilcamp, nemlig Flekkefjord bobilcamp.

Døgnpris: 260,- til 330,-

Hjemmeside: http://www.egenescamping.no/2015/

Bogstad camping – Oslo

Skal du til Oslo, er dette plassen å dra til. Campingplassen er åpen hele døgnet og har buss like utenfor som går rett til Oslo sentrum. På Bogstad camping kan du være i naturen og i byen samtidig. Du kan også sitte ute og nyte utsikten mot Holmenkollen. Etter hvert kan anlegget trenge en oppgradering, men per dags dato er alt rent og servicen i resepsjonen er god.

Døgnpris: 390,-

Hjemmeside: http://bogstadcamping.no/

Sæbø camping – Eidfjord, Hordaland

Kjører du fra Østlandet, over Hardangervidda og ned fra Vøringsfossen, kommer du til Eidfjord og Sæbø camping. Det er en rolig plass, like ved strandkanten, med utsikt mot snøkledde topper i flotte Hardanger. Anlegget har alle fasiliteter som trengs, er i nærheten av naturen, og kjøreturen dit går på interessante veier.

Døgnpris: 170,-

Hjemmeside: http://www.saebocamping.com/

Geiranger camping – Stranda, Møre og Romsdal

Geiranger camping er en flott plass. Stemningen er automatisk på topp etter at man har kjørt gjennom norsk fjellandskap og enorm natur. Og når man kommer fram, kan man stå så nær fjorden at man kan dyppe føttene i vannet. Campingplassen tiltrekker seg turister fra hele Europa. De blir som oftest en eller to netter før de reiser igjen. Stedet er rent, det er butikk rett ved, og det er mye å finne på i nærområdet.

Døgnpris: 185,-

Hjemmeside: http://www.geirangercamping.no/

Notvann camping – Hamarøy, Nordland

På Hamarøy finner du Notvann camping, og rett ved ligger Innhavet bobilparkering. Her kan du finne ro på reisen din i Nordland. Området i nærheten kan by på turer i fjellet, fiske, kano og kajakkpadling. Her står man gjerne et døgn ekstra før man tar fatt på veien igjen.

Døgnpris: 250,-

Telefonnummer: 95265645 (har ikke nettside)

Lødingen bobilcamp – Nordland

Campingplassen ligger i båthavnen med utsikt mot skjærgården i Lofoten. Dette er et flott sted for campingentusiaster. Plassen har tilgang på vann, strøm og toalettømming, i tillegg til at det snart blir bygget et nytt servicehus for bobilfolket.

Døgnpris: 150,- til 180,-

Hjemmeside: http://www.lodingen.net/index.php?name=News & file=article & sid=15

Tromsø camping – Troms

Tromsø camping er nyetablert i samarbeid med Norsk Bobilforening. Dette er en campingplass nærmest bygd for bobiler, og den ligger bare et steinkast unna Tromsø sentrum. Stedet har store fjell som bakgrunnsteppe, og rett ved siden av renner Tromsdalselva.

Døgnpris: 295,- til 365,-

Hjemmeside: https://tromsocamping.no/om-oss/

BLOGGER: I nesten 10 år har Ingeborg Dirdal og mannen skrevet om turene sine på bobilgloggen.no. FOTO: Bjørn Ingvaldsen / Privat