Norway Cup arrangeres i år fra 29.juli-6. august og laget fra Kvænangen har første kamp 31. juli.

Trener Tom-Hugo Pedersen forteller at det er litt tilfeldig i hvor stor grad Kvænangen har muligheten for å delta fra år til år.

- Når vi bor på en sånn liten plass som dette, så er vi avhengig av at det er nok spillere. I år har vi en grei årgang, så nå har vi muligheten. Vi har også et samarbeid med Øksfjord, så samme 7-erlaget spiller i serien, sier han.

Pedersen forteller at samarbeidet fungerer veldig bra.

- De er tre spillere, og vi hadde også et samarbeid med de i fjor og i seriespillet. Da spilte vi i Finnmark, siden det var flest spillere fra Øksfjord-siden. Samarbeidet har vi hatt i et par-tre år og det fungerer bra. Det er også greit for fremtiden, når man skal ut på skole og slikt - at man har et lite kontaktnett fra før. Det er veldig betryggende for ungene, sier treneren.

Godt forberedt

Han tror også det er veien og gå hvis Burfjord fortsatt skal ha et lag.

- Spesielt for de eldre ungdomsklassene fremover, så er samarbeid veien å gå. Vi har også et samarbeid med Nordreisa på 11-lag, så vi går litt begge veier. Begge deler har vært veldig flott for oss å kunne være med på, sier Pedersen.

Spillerne stiller godt forberedt på Norway Cup, og har trent jevnt og trutt gjennom hele vinteren.

- I sommer har vi også hatt seriespill - sett i sammenheng selvsagt. Så har vi hatt en ekstra treningsuke, for et par uker siden, der vi trente fem av sju dager. Denne uka skal vi ha en treningskamp i morgen, og et par økter i neste uke før vi drar av gårde, sier Pedersen.

Spennende gruppespill

I alt er det 12 spillere som skal delta på Norway Cup, og en av disse er en jente.

- Det er veldig artig! Hun er fra Langfjordbotn og går på skole her i Burfjord. Hun har trent med guttene i tre-fire år, så hun blir også med og får bryne seg sammen med guttespillerne, sier Pedersen.

Burfjord IL/Øksfjord møter Charlottenlund SK i pulje E, gruppe 5 søndag 31. juli. Mandag 1. august er motstanderen Furuset Fotball IF, før laget møter Hareid IL 1 tirsdag 2. august.