Forum for Natur og Friluftsliv (FNF) Troms (nettverk for 13 frivillige natur- og friluftsorganisasjoner i fylket) sin uttalelse ble sendt tirsdag og konkluderer med følgende:

"FNF Troms minner om det store presset på arealene i fylket grunnet kraftindustrien. Nord-Norge under ett har kraftoverskudd og energieffektivisering bør prioriteres sterkere. Den felles norsk-svenske elsertifikat-avtalen er oppnådd og en overordnet klimaplan for Troms bør foreligge".

I følge FNF Troms, er verdiene for landskap og friluftsliv i øvre delene av Skibotndalen meget store, og en eventuell utbygging av Rieppi vindkraftverk vil føre til store negative konsekvenser.

Dette blir underkommunisert i de gamle konsekvensutredningene.

Tiltaket vil også påvirke reindrift, reiseliv og fugl negativt.

I uttalelsen opplyses det videre at en utredning av samlet belastning er fraværende, noe som er alvorlig og strider mot naturmangfoldloven, særlig i Storfjord som allerede er sterkt preget av kraftutbygging.

Eventuell verdiskaping i kommunen er usikker, og arbeidsplasser og inntekt over tid ser ut til å være begrenset.

FNF Troms henstiller på grunnlag av overnevnte at konsesjon ikke gis, da allmenne interesser veier tyngre enn de samfunnsmessige i denne saken.