Ulykke i Rotsund - bil kjørte utenfor veien

Her havnet bilen i grøfta i Rotsund.   Foto: Steffen Einebakken Dreyer

Lørdag formiddag kjørte en bil utenfor veien i Rotsund, og havnet i grøfta på høyre side.

Etter hva Framtid i Nord erfarer skal bilen inneholdt to passasjerer, et eldre ektepar.

Hendelsesforløpet er hittil uklart, men bilen har kjørt utenfor veien, og rullet flere ganger.

I følge politiets operasjonssentral er begge passasjerene oppe og går, og ambulansen er nå på stedet, for nærmere undersøkelser.

En sykepleier som var tidlig på stedet tok første sjekk av de skadde, og har uttalt til Framtid i Nord at kona som satt i passasjersetet var uskadd, mens mannen, som kjørte bilen, var fortumlet og forslått, men kom seg ut av bilen på egenhånd.

I følge UNN var begge passasjerne oppegående, og ble sendt til sjekk på legevakten, men det er ingen større skader.

Syklist truffet av bil – kjørt til legevakta

Det er politiet som melder om hendelsen på Twitter.

De beskriver hendelsen som et uhell mellom sykkel og bil, hvorav en person er brakt til legevakten for en sjekk. Politiet er selv på vei til stedet for å undersøke omstendighetene.

Politiet opplyser på torsdag at uhellet var av mindre karakter. Det var en eldre dame som syklet inn i en stillestående bil fra Statens Vegvesen som jobbet på stedet. Damen fikk lettere skader og ble behandlet på legevakten. Det opprettes ikke en sak fra politiets side.

Brann i gravemaskin på Skjervøy

Troms Politidistrikt melder på twitter klokken 11.52 at det er brann i et kjøretøy på Skjervøy. Operasjonsleder i Politiets operasjonssentral i Tromsø opplyser at politi og brann er på tur til stedet, og det er snakk om brann i en gravemaskin.

De skal ha forsøkt å slukke brannen selv.

Utforkjøring i Rotsund - fem personer involvert

Troms politidistrikt melder på Twitter at en vil skal ha kjørt ut av E6 i Rotsund.

Fem personer er involvert i trafikkuhellet. Politiet skriver at det ikke er meldt om personskade.

– De blir ivaretatt av helsepersonell på stedet. Ingen tegn på alvorlige skader, forteller operasjonsleder ved Politiets operasjonssentral i Tromsø.

Fire fikk bot og fire mistet lappen i Skibotn

En MC-fører ble målt til 134 km/t, men stakk av fra stedet i Hurum torsdag. Bildet er fra en tidligere fartskontroll et annet sted i landet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix 

Tirsdag formiddag avholdt politiet fartskontroll langs E6 i Skibotn. Kontrollen ble avholdt i 60-sone, hvor fire fikk forenklet forelegg for å ha kjørt for fort.

Fire førere fikk også beslaglagt førerkortet av samme grunn. Høyeste hastighet som ble mål var 106 km/t.

I går ble også fire førerkort beslaglagt i Storfjord:


Trafikkontroll på Oteren — 71 forenklede forelegg og 4 førerkortbeslag

En fartskontroll i 50-sonen på Oteren førte til trekvart hundre reaksjoner fra Utrykningspolitiet.

Ble reddet av venner etter å ha fått motorstopp på fjellet

 

Det var like før midnatt, natt til tirsdag, at en person meldte inn til Troms Politidistrikt at han befant seg i problemer.Mannen hadde kjørt tur med ATVen, fra Kvænangen og opp til Flintfjellet, som ligger i Alta kommune. Der oppe fikk han imidlertid motorstopp.

Et redningshelikopter fra Forsvaret gjorde først et forsøk, men måtte snu på grunn av dårlig vær.

Dernest dro en gruppe fra Norsk Folkehjelp mot stedet, men en tid senere meldte politiet at også de var forhindret av været, og at de hadde snudd.Heldigvis var mannen ved godt mot, og hadde det han trengte av utstyr.

Like før klokken 07.00, tirsdag morgen, meldte Troms Politidistrikt at mannen var reddet. Noen kamerater hadde vært inlosjert på en hytte noen kilometer unna, og de tok seg fram til ham og med tilbake til hytta.

Aksjonen var med det avsluttet.

Mann i 30-årene hadde verken lappen eller var edru da han stjal bil med tilhenger

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix  Foto: Gorm Kallestad

Dette melder Troms politidistrikt lørdag. Politiet fikk inn melding om at en bil med tilhenger var blitt stjålet på Storslett.

Politiet begynte søk etter bilen, som ble funnet etter kort tid. Det viste seg å være en mann i 30-årene som sto bak. Mannen hadde ikke gyldig førerkort, og ble fremstilt på legevakta for blodprøve. Dette fordi han mistenkes også for å ha kjørt alkoholpåvirket.

Mann i 30-årene mistenkt for å kjøre ruspåvirket

Illustrasjonsbilde.  Foto: Ronald Johansen

Torsdag ettermiddag melder Troms politidistrikt på Twitter at Politiet fremstiller en mann i 30-årene for blodprøve. Mannen er mistenkt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand. Politiet oppretter sak.

Politiet skal ha fått flere tips om at en fører hadde aggressiv kjøreatferd langs E8 nedover Skibotndalen.

Strømmen er tilbake Skjervøy

Hele Skjervøy ble torsdag ettermiddag fri for strøm.

Vakta ved Ymber AS, selskapet som leverer strøm i Nord-Troms, sier de har fått rapporter om strømbruddet, men at de ikke kjenner til årsaken.

SISTE: Etter det Framtid i Nord kjenner til er strømmen nå tilbake på Skjervøy.

Jordskredfaren øker

Illustrasjonsfoto  Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix

NVEs varslingstjeneste, Varsom.no sendte tirsdag formiddag ut et varsel om økt jordskredfare i Nord-Troms. Farevarselet gjelder fra onsdag morgen.

Varsom melder om at grunnavstanden og vannmetningsgraden i deler av Nordland, samt Troms og Finnmark er høye.

Jordskredfaren er nå satt til gult nivå.

B-ruten over Lyngenfjorden åpen igjen

Vaggasvarre  Foto: Torbjørn O. Karlsen

B-ruten på fergen over Lyngenfjorden starter 15. juni, og settes da inn for å håndtere økt sommertrafikk. Ferga "Vaggasvarre", som trafikkerer b-ruten, har siden dagen etter den startet å gå hatt problemer med motoren, som har ført til at b-ruten har vært innstilt siden 16. juni.

Nå er problemene ordnet, og ferga er igjen i drift, som betyr at det vil være mye flere avganger mellom Lyngseidet og Olderdalen i sommer.


Manuell dirigering i Nordnes- og Larsbergtunnelen

Larsbergtunnelen  Foto: Thomas Wahlgren

På grunn av vegarbeid kan begge tunnelene stenges i korte perioder de neste dagene. Det er Statens Vegvesen som melder dette på sine nettsider.

I Nordnestunnelen kan tunnelen risikere inntil 30 minutter av gangen, mellom 09.00-22.00 mandag og tirsdag. Utrykningskjøretøy har muligheten til å passere.

Larsbergtunnelen kan potensielt stenges opptil 15 minutter av gangen. Dette gjelder fra mandag til onsdag, mellom 07.00 - 19.00.

Manuell dirigering i Skardalstunnelen

  Foto: Johanne P. Elvestad

Det utføres vedlikeholdsarbeid på Skardalstunnelen, noe som medfører at tunnelen vil stenges for en side av gangen. Dette melder Statens Vegvesen på sine nettsider på søndag.

Det vil være manuell dirigering frem til klokken 23.00 søndag kveld.

Om man skal passere tunnelen må man belage seg på så mye som 30 minutters ventetid, om man ikke kjører et utrykningskjøretøy, som kan passere fritt.

Innstilt siden oppstart - uvisst når den er tilbake i drift

Vaggasvarre er båten som skal dekke b-ruta over Lyngenfjorden.   Foto: Torbjørn O. Karlsen

En tidligere versjon av denne artikkelen sa at fergen ville være i drift igjen lørdag kveld. Vi har i ettertid blitt opplyst om at dette ikke medfører riktighet.

B-ruten på fergen over Lyngenfjorden starter 15. juni, og settes da inn for å håndtere økt sommertrafikk. Siden dagen etter de startet opp b-ruten, har den vært innstilt.

Bjørklids har per i dag ikke noen estimat for når fergen vil åpne igjen, men anbefaler de som skal benytte seg av fergen å følge med på vegvesenets nettsider, hvor det vil bli varslet når fergen er i drift igjen. Du kan se det her.

Kolonnekjøring i tunneler på E6

  Foto: Jan R. Olsen

Både Isfjell- og Skardalstunnelen er delvis stengt for vedlikehold, melder Vegvesenet på sine nettsider.

Det foregår kolonnekjøring på i begge tunnelene, og man må beregne forsinkelser på inntil 30 minutter, om man skal gjennom tunnelene.

Vegesenet sier videre at dette vil vare frem til 23.00 lørdag kveld.

En til legevakt etter bobilkollisjon på E6

Troms Politidistrikt melder fredag kveld om en mindre trafikkulykke i Oksfjord.

En personbil og en bobil har i følge politiet kollidert og en person, føreren av bobilen, er sendt til legevakten. Det skal imidlertid kun være for en sjekk.

Trafikken flyter fint forbi på stedet, melder Troms Politidistrikt på Twitter.


Branntilløp i Manndalen i morgentimene

  Foto: Gorm Kallestad

Politiet melder på at de 05.47 fikk melding om branntilløp i et hus i Manndalen, onsdag. Twitter

Beboeren skal selv ha slukket brannen i huset, og har som følge av det pådratt seg en skade i armen, som behandles av ambulansepersonell på stedet. Brannen vil etterforskes av politiet.

Ventes ingen flomfare, til tross for finvær

Målestasjonen på Svartfossberget.  Foto: Privat

Varsom melder i sin statusoppdatering for flom at til tross for det varme været i Nord-Troms, så ventes det ikke noen økt flomfare de nærmeste dagene.

Det er vakthavende meteorolog hos NVE, Elin Langsholdt, som uttaler at de ikke venter at flomfaren vil overstige gult nivå, i alle fall tre dager frem i tid.

22 kjørte for fort

UP, Utrykningspolitiet, Politi, Politibil, Lavangsdalen, Trafikk kontroll, Trafikk-kontroll, Fartskontroll, Farts-kontroll, Laser kontroll, Laser-kontroll, Janne Merete Hansen, Illustrasjonsfoto,, 16:9 Crop  Foto: Tor Farstad

Utrykningspolitiet (Up) har hatt laserkontroll i 60-sonen på Oteren i Storfjord. Det melder Troms politidistrikt på Twitter klokken 13.55. Kontrollen resulterte i 22 forenklede forelegg for fart.

Kvinne i 60-årene mistet lappen

En politipatrulje har beslaglagt førerkortet til en kvinne i 60-årene i Kåfjord. Det melder Troms politidistrikt på Twitter, klokken 13.24.

Kvinnen mistet lappen på bakgrunn av flere uavhengige meldinger om uaktsom kjøring flere steder i politidistriktet det siste døgnet.

Sak er opprettet og skal etterforskes.

Troms Kraft har inngått fusjonsavtale

iTromsø: Troms Kraft og Bodø Energi har nå undertegna avtale om å fusjonere nettselskapene Nordlandsnett og Troms Kraft Nett. Det ble tidligere i vår kjent at kraftselskapene hadde innleda fusjonsforhandlinger, og styrene i de respektive selskapene har nå godkjent avtalen, som formelt ble signert onsdag.

– Nå gjenstår en del arbeid av praktisk karakter, slik at vi kan operere som ett selskap fra årsskiftet, sier konsernsjef Semming Semmingsen i Troms Kraft.

Det nye selskapet blir nordnorges største nettselskap og skal ha hovedkontor i Bodø. Selskapet vil få rundt 220 ansatte og ei omsetning på 1,2 milliarder kroner.

Jan Harald Tomassen

To bøter i Burfjord

Illustrasjonsfoto  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Politiet melder på at de tirsdag kveld avholdt en laserkontroll på E6 i Burfjord. Twitter

Kontrollen ble avholdt i 80-sonen, og resulterte i to forenklede forelegg, hvor den høyeste hastigheten som ble målt var 87 km/t.

To trailere sperret veibanen i Maursundtunnelen

  Foto: FiN-tipser

To trailere var i formiddag kilt fast i Maursundtunnelen og sperret veien en kort periode.

Trailerne møttes i en sving i tunnelen, noe som etter det Framtid i Nord erfarer førte til at de ikke hadde plass til å passere. Det løste seg like fullt uten innblanding av redningsetater, og veien er nå åpnet igjen.

Fylkesrådet ut mot Nordland etter kutt i reiselivsstøtten

Her ser vi fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (i midten) sammen med fra venstre Karin Eriksen (Sp), Kristina Hansen (Ap) Bjarne Rohde (SV) og Anne Toril Eriksen Balto (Sp).  Foto: Troms og Finnmark fylkeskommune - Lasse Lauritz Pettersen

Fylkesrådet i Troms og Finnmark reagerer på at Nordland ikke vil bidra med de forventede millionene til Nordnorsk Reiseliv AS. Nordland har redusert sin bevilling fra seks millioner kroner til 3,3 millioner kroner, og forklarer det med budsjettutfordringer. Troms og Finnmark fylkeskommune har på sin side satt av 15,3 millioner kroner.

– Nordnorsk reiseliv er en viktig satsing for reiselivet i Nord-Norge, og jeg ønsker at selskapet fortsatt skal være en felles nordnorsk satsing. Selskapet og de ansatte må imidlertid kunne regne med forutsigbar finansiering. Jeg oppfordrer derfor Nordland til å bidra mer enn de gjør i 2020, og til å avklare sitt videre engasjement i Nordnorsk Reiseliv så snart som mulig. Resultatet av årets tildelinger er at Troms og Finnmark tar et mye større økonomisk ansvar for driften, og dette forventer vi at selskapets aktivitet i 2020 vil gjenspeile, sier fylkesråd for næring og miljø i Troms og Finnmark, Karin Eriksen (Sp).

Jan Harald Tomassen / iTromsø

Gult farevarsel for flom

Illustrasjonsfoto fra flom ved Lille Mollis i 2016  Foto: Arkiv

NVE varsler om gult farenivå for flom fra søndag av.

Bakgrunnen for det økte farenivået er i følge NVE at det er ventet stigende temperaturer inn i helgen, og påfølgende snøsmelting på alle høydenivåer.

De spår kraftig snøsmelting, som vil føre til økt vannføring i elvene, og på søndag vil altså farenivået være gult, i Varsoms firedelte skala, som i stigende rekkefølge går: grønn, gul, oransje og rød. Det gule nivået beskrives som "Utfordrende situasjon som krever oppfølging og kan medføre skader lokalt.

Troms politidistrikt har problemer med telefonsystemet

Troms politidistrikt melder på twitter at de opplever tekniske problemet med deres telefonsystem, som også skal gjelde andre politidistrikt.

– Det jobbes med feilen, men vi har ingen informasjon om når systemet er tilbake i normal drift. Hvis du er i nød kan vi fortsatt nås på tlf 112, skriver politidistriktet på twitter.

Skredfaren øker inn mot helgen

Illustrasjonsfoto: Sysselmannen på Svalbard / NTB scanpix  Foto: Sysselmannen på Svalbard

I en tweet fra Hovedredningssentralen melder de om økt skredfare i Nord-Norge mot helgen.

De har fått rapport om flere, naturlig utløste skred det siste døgnet, og nå når været blir bedre inn mot helgen, forventes frekvensen på disse å øke.

Bil veltet i Kåfjord – eldre mann sendt til UNN i helikopter

Politiet meldte mandag kveld om en bilulykke i Kåfjord.

Bilen har kjørt av veien, og havnet på taket utfor veibanen ved Nyborg. Den eldre mannen som kjørte bilen ble fraktet med luftambulanse til UNN.

UNNs pressevakt opplyser til Nordlys at det dreier seg om en mann i 60-årene, og mandag kveld kan UNN informere om at mannen har pådratt seg lettere skader og er innlagt for observasjon.

Nok et reinsdyr er påkjørt ved Furuflaten

Illustrasjonsbilde. Rein ved Kågen i 2019.  Foto: Kjetil M. Skog

Troms politidistrikt melder mandag formiddag på twitter at politiet er på vei ut til Furuflaten.

De skriver at nok et reinsdyr er påkjørt og drept i dette området. Det skal være flere tusen dyr i det området nå, og politiet ber bilister som kjører der om å passe på.


816 millioner i fortjeneste på fisk

Fiskerikonsernet Lerøy kan notere seg for et driftsresultat på 816 millioner på året tre første måneder. Det er 125 millioner kroner bedre enn første kvartal i fjor.

Dette kommer fram av kvartalsrapporten som konsernet la fram torsdag. Konsernet omfatter både oppdrett, landbasert industri og havgående fiskeflåte gjennom rederiet Havfisk. Konsernet har både oppdrett og landindustri langs hele kysten.

Og det er trålerne i Havfisk og oppdrettsvirksomheten som sørger for de gode tallene, selv om analytikere i forkant hadde forventa et enda bedre resultat.

I kvartalsrapporten går det fram at det både er økt volum og bedre priser på fisken som forklarer resultatet. Trålerflåten tok opp omlag 5000 tonn mer torsk på årets første måneder enn de gjorde på starten av fjoråret, og torskeprisen gikk opp med 13 prosent.

I neste uke kommer også Salmars kvartalstall, og skriver i dag at analytikere forventer at resultatet vil passere en milliard kroner for første kvartal. Dagens Næringsliv