Veiarbeid mellom Furuflaten og Rasteby

Det pågår nå rassikringsarbeid på strekningen mellom Furuflaten og Rasteby, som medfører at enkeltfelter av veien vil være stengt periodevis.

Arbeidet vil pågå i flere uker.

Stengte Skardalstunnelen etter feilaktig melding

Statens Vegvesen meldte på sine nettsider tidligere i dag at Skardalstunnelen var stengt, etter en feilaktig melding de hadde fått inn om en hendelse som egentlig var i Nordnestunnelen.

Tunnelen ble stengt da de fikk melding om at et veiskilt hang ned i veibanen. Denne feilen er nå rettet, og tunnelen er åpen igjen, med manuell dirigering i forbindelse med veiarbeid.

Nektet å bruke munnbind på fly - politiet måtte rykke ut

iTromsø: Politiet i Tromsø måtte lørdag rykke ut til Tromsø lufthavn etter at en utenlandsk passasjer nektet å bruke munnbindet riktig.

– Mannen hadde gått om bord i flyet, men ble vist tilbake til avgangshallen etter at han nektet å la munnbindet dekke nesen. Der oppførte han seg vanskelig og patruljen som var på stedet måtte roe ned situasjonen og vise mannen bort fra området, forteller operasjonsleder Per Arve Aas.

Han forklarer at noe oppgjør med politiet i etterkant får passasjeren ikke.

– Men han må kjøpe seg ny flybillett, så han har kanskje lært nå, sier Aas.

Jan Harald Thomassen / iTromsø

Festivalsjef fra Kåfjord ansatt som ny rådgiver for ordføreren

Stian Johansen, festivalsjef Rakettnatt, er nå ansatt som politisk rådgiver til ordføreren i Tromsø.  Foto: RAKETTNATT

Stian Johansen (31) er kjent som festivalsjef for Rakettnatt, men han har nå gått tilbake til politikken. Han er ansatt som ny politisk rådgiver for ordfører Gunnar Wilhelmsen i en vikariatstilling for Kari Helene Skog.

– Jeg gleder meg til å jobbe med politikk igjen. Det har vært fint med en lang og god pause, men jeg er veldig inspirert av Gunnars planer for Tromsø og svært motivert for å bidra i denne rollen igjen, sier Johansen i en pressemelding.

Han har tidligere jobbet som rådgiver for Arild Hausberg, og har vært leder for AUF i Troms, samt vært folkevalgt i hjemkommunen Kåfjord.

I første omgang vil han ta permisjon fra jobben som festivalsjef i seks måneder.

– Jeg kjenner Stian som en dyktig strateg, og som en med stor arbeidskapasitet. Jeg er sikker på at han vil passe godt inn på Rådhuset, sier Gunnar Wilhelmsen i pressemeldingen.

Johansen erstatter Aurora Skagen som har hatt vikariatet til nå, og han starter i jobben mandag 7. september

Hund og eier gjenforent

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix  Foto: Gorm Kallestad

Onsdag ettermiddag meldte Troms Politidistrikt på Twitter om en løs hund langs E6 i nærheten av Larsbergtunnelen i Storfjord kommune.

Hunden ble beskrevet som en sort og brun spisshund. Hunden har også halsbånd med flagg på. Like etter meldte politiet at hund og eier er blitt gjenforent.

Politiet søkte etter savnet natt til søndag

Illustrasjonsfoto: Fredrik Hagen / NTB scanpix 

Natt til søndag meldte politiet på at de hadde mottatt en bekymringsmelding om en person som ikke hadde returnert som forventet til en besøksadresse. Twitter

I anledning dette søkte de etter en spanskregistrert bil.

En halvtime etter den første tweeten kunne politiet melde at at den savnede var kommet til rette.

Båt ligger i fjæra - politiet får ikke kontakt med eier

Illustrasjonsfoto: Lars Lilleby Macedo / NTB scanpix 

Det er politiet som selv melder om dette på Twitter, søndag morgen.

De beskriver båten som en Ranaplast 125, med en Yamaha påhengsmotor og sier at det ser ut som om båten har slitt seg. Politiet har selv forsøkt å kontakte eier, men har ikke fått kontakt hittil, og de anbefaler alle som eier en slik båt å sjekke om den ligger som den skal.

Mistenkt for å ha kjørt påvirket

Troms politidistrikt melder torsdag formiddag at politiet har stanset en fører på Skjervøy. Føreren er mistenkt for å ha kjørt i alkoholpåvirket tilstand, og blir fremstil for blodprøvetaking. Personen anmeldes for forholdet.

18-åring mistet lappen

Troms politidistrikt meldte natt til torsdag att en 18 år gammel gutt ble målt til 88 kilometer i timen i en 60-sone i Rotsund.

Politiet beslagla førerkortet til gutten.

To motorsyklister skadet etter trafikkulykke

Politiet melder tirsdag kveld, like før klokken 21.30, om en trafikkulykke på E6 i Straumfjord i Nordreisa.

– To motorsyklister skal ha kjørt av veien i forbindelse med en forbikjøring av en lastebil, skriver de på Twitter.

Begge motorsyklistene, en dame i 50-årene og en mann i 60-årene, er skadet, men ved bevissthet. De ble tirsdag kveld fraktet til UNN med luftambulanse.

– Det vil fortsatt gå noe tid før vi er fremme på stedet, skriver politiet i en oppdatering klokken 22.15.

Pressevakta hos UNN, Per-Christian Johansen, opplyser onsdag formiddag at kvinnen er lettere skadet og ligger til observasjon. Mannen er moderat skadet og får behandling for skadene han har pådratt seg.

ATV-fører anmeldt for ferdsel i utmark

Troms politidistrikt melder søndag ettermiddag at en ATV-fører i 60-årene har blitt anmeldt for ferdsel i utmark i Badderen.

Dette skal ha skjedd i forbindelse med at reinpolitiet hadde kontroll i Badderdalen.

Brann i personbil på E6 natt til tirsdag

Illustrasjonsbilde  Foto: Fredrik Hagen

Det var en eldre bil som tok fyr, natt til tirsdag i Kvænangen.

Politiet opplyser at bilen var fullstendig overtent, og at ingen personer ble skadet under hendelsen.

Grunnen til brannen er hittil ukjent, og saken vil etterforskes.

Eksperter varsler vepsesommer

Vepsen har blitt mindre med årene samtidig som klimaet har blitt varmere, viser ny studie.  Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Ifølge insektsekspertene er annethvert år vepseår, og faller alltid på partallsår. I Norge er det juli og august som er de store vepsemånedene.

– Trolig tar antallet veps seg betydelig opp de kommende ukene, sier regionsjef i Anticimex, Stian Mjåsund, i en pressemelding.

Mange kan oppleve veps som truende og innpåsliten, men vepsestikk er ikke farlig med mindre man er allergisk. Et vepsebol kan være irriterende, men ifølge If skadeforsikring gjør vepsen sjelden skade på boligene våre.

– Veps gjør sjelden skade på boligene våre og er en naturlig del av den norske faunaen, så du bør helst ikke fjerne bolene med mindre vepsene er svært plagsomme, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If.


Katharina Mortensen / iTromsø

Kongeskipet står i Sørkjosen

KONGESKIP: KS «Norge» står for tiden i Sørkjosen, med dronningen ombord.  Foto: Fredrik Båtnes Hestdahl

Dronning Sonja er for tiden på norgesferie, med skipet KS «Norge». Nå står skipet i Sørkjosen, og dronningen skal, etter hva Framtid i Nord erfarer, i land i løpet av dagen.

Det er et privat besøk, så pressen har ikke tilgang til dronningens planer.

Syklist truffet av bil – kjørt til legevakta

  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Det er politiet som melder om hendelsen på Twitter.

De beskriver hendelsen som et uhell mellom sykkel og bil, hvorav en person er brakt til legevakten for en sjekk. Politiet er selv på vei til stedet for å undersøke omstendighetene.

Politiet opplyser på torsdag at uhellet var av mindre karakter. Det var en eldre dame som syklet inn i en stillestående bil fra Statens Vegvesen som jobbet på stedet. Damen fikk lettere skader og ble behandlet på legevakten. Det opprettes ikke en sak fra politiets side.

Brann i gravemaskin på Skjervøy

Troms Politidistrikt melder på twitter klokken 11.52 at det er brann i et kjøretøy på Skjervøy. Operasjonsleder i Politiets operasjonssentral i Tromsø opplyser at politi og brann er på tur til stedet, og det er snakk om brann i en gravemaskin.

De skal ha forsøkt å slukke brannen selv.

Utforkjøring i Rotsund - fem personer involvert

Troms politidistrikt melder på Twitter at en vil skal ha kjørt ut av E6 i Rotsund.

Fem personer er involvert i trafikkuhellet. Politiet skriver at det ikke er meldt om personskade.

– De blir ivaretatt av helsepersonell på stedet. Ingen tegn på alvorlige skader, forteller operasjonsleder ved Politiets operasjonssentral i Tromsø.

Fire fikk bot og fire mistet lappen i Skibotn

En MC-fører ble målt til 134 km/t, men stakk av fra stedet i Hurum torsdag. Bildet er fra en tidligere fartskontroll et annet sted i landet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix 

Tirsdag formiddag avholdt politiet fartskontroll langs E6 i Skibotn. Kontrollen ble avholdt i 60-sone, hvor fire fikk forenklet forelegg for å ha kjørt for fort.

Fire førere fikk også beslaglagt førerkortet av samme grunn. Høyeste hastighet som ble mål var 106 km/t.

I går ble også fire førerkort beslaglagt i Storfjord:


Trafikkontroll på Oteren — 71 forenklede forelegg og 4 førerkortbeslag

En fartskontroll i 50-sonen på Oteren førte til trekvart hundre reaksjoner fra Utrykningspolitiet.

Ble reddet av venner etter å ha fått motorstopp på fjellet

 

Det var like før midnatt, natt til tirsdag, at en person meldte inn til Troms Politidistrikt at han befant seg i problemer.Mannen hadde kjørt tur med ATVen, fra Kvænangen og opp til Flintfjellet, som ligger i Alta kommune. Der oppe fikk han imidlertid motorstopp.

Et redningshelikopter fra Forsvaret gjorde først et forsøk, men måtte snu på grunn av dårlig vær.

Dernest dro en gruppe fra Norsk Folkehjelp mot stedet, men en tid senere meldte politiet at også de var forhindret av været, og at de hadde snudd.Heldigvis var mannen ved godt mot, og hadde det han trengte av utstyr.

Like før klokken 07.00, tirsdag morgen, meldte Troms Politidistrikt at mannen var reddet. Noen kamerater hadde vært inlosjert på en hytte noen kilometer unna, og de tok seg fram til ham og med tilbake til hytta.

Aksjonen var med det avsluttet.

Mann i 30-årene hadde verken lappen eller var edru da han stjal bil med tilhenger

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix  Foto: Gorm Kallestad

Dette melder Troms politidistrikt lørdag. Politiet fikk inn melding om at en bil med tilhenger var blitt stjålet på Storslett.

Politiet begynte søk etter bilen, som ble funnet etter kort tid. Det viste seg å være en mann i 30-årene som sto bak. Mannen hadde ikke gyldig førerkort, og ble fremstilt på legevakta for blodprøve. Dette fordi han mistenkes også for å ha kjørt alkoholpåvirket.

Mann i 30-årene mistenkt for å kjøre ruspåvirket

Illustrasjonsbilde.  Foto: Ronald Johansen

Torsdag ettermiddag melder Troms politidistrikt på Twitter at Politiet fremstiller en mann i 30-årene for blodprøve. Mannen er mistenkt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand. Politiet oppretter sak.

Politiet skal ha fått flere tips om at en fører hadde aggressiv kjøreatferd langs E8 nedover Skibotndalen.

Strømmen er tilbake Skjervøy

Hele Skjervøy ble torsdag ettermiddag fri for strøm.

Vakta ved Ymber AS, selskapet som leverer strøm i Nord-Troms, sier de har fått rapporter om strømbruddet, men at de ikke kjenner til årsaken.

SISTE: Etter det Framtid i Nord kjenner til er strømmen nå tilbake på Skjervøy.

Jordskredfaren øker

Illustrasjonsfoto  Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix

NVEs varslingstjeneste, Varsom.no sendte tirsdag formiddag ut et varsel om økt jordskredfare i Nord-Troms. Farevarselet gjelder fra onsdag morgen.

Varsom melder om at grunnavstanden og vannmetningsgraden i deler av Nordland, samt Troms og Finnmark er høye.

Jordskredfaren er nå satt til gult nivå.

B-ruten over Lyngenfjorden åpen igjen

Vaggasvarre  Foto: Torbjørn O. Karlsen

B-ruten på fergen over Lyngenfjorden starter 15. juni, og settes da inn for å håndtere økt sommertrafikk. Ferga "Vaggasvarre", som trafikkerer b-ruten, har siden dagen etter den startet å gå hatt problemer med motoren, som har ført til at b-ruten har vært innstilt siden 16. juni.

Nå er problemene ordnet, og ferga er igjen i drift, som betyr at det vil være mye flere avganger mellom Lyngseidet og Olderdalen i sommer.


Manuell dirigering i Nordnes- og Larsbergtunnelen

Larsbergtunnelen  Foto: Thomas Wahlgren

På grunn av vegarbeid kan begge tunnelene stenges i korte perioder de neste dagene. Det er Statens Vegvesen som melder dette på sine nettsider.

I Nordnestunnelen kan tunnelen risikere inntil 30 minutter av gangen, mellom 09.00-22.00 mandag og tirsdag. Utrykningskjøretøy har muligheten til å passere.

Larsbergtunnelen kan potensielt stenges opptil 15 minutter av gangen. Dette gjelder fra mandag til onsdag, mellom 07.00 - 19.00.

Manuell dirigering i Skardalstunnelen

  Foto: Johanne P. Elvestad

Det utføres vedlikeholdsarbeid på Skardalstunnelen, noe som medfører at tunnelen vil stenges for en side av gangen. Dette melder Statens Vegvesen på sine nettsider på søndag.

Det vil være manuell dirigering frem til klokken 23.00 søndag kveld.

Om man skal passere tunnelen må man belage seg på så mye som 30 minutters ventetid, om man ikke kjører et utrykningskjøretøy, som kan passere fritt.

Innstilt siden oppstart - uvisst når den er tilbake i drift

Vaggasvarre er båten som skal dekke b-ruta over Lyngenfjorden.   Foto: Torbjørn O. Karlsen

En tidligere versjon av denne artikkelen sa at fergen ville være i drift igjen lørdag kveld. Vi har i ettertid blitt opplyst om at dette ikke medfører riktighet.

B-ruten på fergen over Lyngenfjorden starter 15. juni, og settes da inn for å håndtere økt sommertrafikk. Siden dagen etter de startet opp b-ruten, har den vært innstilt.

Bjørklids har per i dag ikke noen estimat for når fergen vil åpne igjen, men anbefaler de som skal benytte seg av fergen å følge med på vegvesenets nettsider, hvor det vil bli varslet når fergen er i drift igjen. Du kan se det her.

Kolonnekjøring i tunneler på E6

  Foto: Jan R. Olsen

Både Isfjell- og Skardalstunnelen er delvis stengt for vedlikehold, melder Vegvesenet på sine nettsider.

Det foregår kolonnekjøring på i begge tunnelene, og man må beregne forsinkelser på inntil 30 minutter, om man skal gjennom tunnelene.

Vegesenet sier videre at dette vil vare frem til 23.00 lørdag kveld.

Ulykke i Rotsund - bil kjørte utenfor veien

Her havnet bilen i grøfta i Rotsund.   Foto: Steffen Einebakken Dreyer

Lørdag formiddag kjørte en bil utenfor veien i Rotsund, og havnet i grøfta på høyre side.

Etter hva Framtid i Nord erfarer skal bilen inneholdt to passasjerer, et eldre ektepar.

Hendelsesforløpet er hittil uklart, men bilen har kjørt utenfor veien, og rullet flere ganger.

I følge politiets operasjonssentral er begge passasjerene oppe og går, og ambulansen er nå på stedet, for nærmere undersøkelser.

En sykepleier som var tidlig på stedet tok første sjekk av de skadde, og har uttalt til Framtid i Nord at kona som satt i passasjersetet var uskadd, mens mannen, som kjørte bilen, var fortumlet og forslått, men kom seg ut av bilen på egenhånd.

I følge UNN var begge passasjerne oppegående, og ble sendt til sjekk på legevakten, men det er ingen større skader.

En til legevakt etter bobilkollisjon på E6

Troms Politidistrikt melder fredag kveld om en mindre trafikkulykke i Oksfjord.

En personbil og en bobil har i følge politiet kollidert og en person, føreren av bobilen, er sendt til legevakten. Det skal imidlertid kun være for en sjekk.

Trafikken flyter fint forbi på stedet, melder Troms Politidistrikt på Twitter.