GIR UT BOK:

Historien om de norske flyktningene

I over 40 år har Torleif Lyngstad samlet historier fra da nordmenn måtte flykte til Sverige.

FLYKTNINGER Lokalhistoriker Torleif Lyngstad fra Birtavarre har gitt ut bok om da nordmenn var flyktninge runder 2. verdenskrig. Boka ”Veien til Sverige” tar for seg historien om folk fra Nord-Troms og Finnmark som måtte flykte til fots over grensen til nabolandet Sverige. Foto: Jan Arild Hansen 

pluss

Nå lanserer lokalhistorikeren fra Birtavarre boken ”Veien til Sverige”, en samling av historier fra krigsårene da nordmenn selv måtte flykte fra et krigsherjet land, fortalt av de som opplevde flukten. Lyngstad vil kalle de for hverdagshelter, både de som måtte ta seg til Sverige til fots, og ikke minst de som hjalp til både på norsk og svensk side.