Sammen med eldstebror Hans Petter Blomstereng, har 19 åringen startet opp Blomstereng landbruk og maskin. Også pappa Nils Petter er med i bedriften, men ifølge han selv kun som ansatt.

– Jeg har lyst til å være min egen sjef, og liker å jobbe med maskiner, forteller den driftige ungdommen til Framtid i Nord, som ved siden av å være medeier, også er daglig leder.

Alt innen jordbruk

Bedriften skal ifølge Blomstereng kunne levere alle typer tjenester innen landbruk, og trekker frem ting som rundballepressing, slåttearbeid, pløying, såing og det som måtte være av maskinarbeid.

– Vi har allerede kunder både i Storfjord, Lyngen og i Kåfjord. Og vi har store planer om å kunne utvide, opplyser Blomstereng.

Foreløpig er det ikke heltidsgeskjeft, men målet er å sysselsette flere.

Han har sett at det er større behov for de tjenester bedriften hans skal tilby, og forklarer at det er betydelig mer arbeid å drive med landbruk i dag enn tidligere. Dessuten skal det store investeringer til for å ha nødvendig maskinpark

Nye investeringer

Men det betyr også at 19 åringen må gjøre store investeringer for å kunne tilby de tjenestene han har tenkt, selv om de har det meste av redskaper på plass.

– Vi har allerede bestilt en ny stor traktor, og en ny type maskin som sprer kalk på jordene, opplyser han. Den siste maskinen er ifølge Blomstereng helt unik i området.

Så nå venter en travel tid for den nyetablerte bedriften, men Steffen er tydelig på at det er bare å ta kontakt dersom noen skulle behøve maskinhjelp i jordbruket.