Fredag er avspark for årets St. Hans-turnering. I år har turneringa satt rekord med antall deltakere, hele 130 lag skal spille under årets turnering. Hvert lag har mellom syv og ti spillere pluss foreldre og trenere som er med. Lagene kommer fra hele Troms og Finnmark.

- Det er artig når det skjer noe, og det er alltid så god stemning under St. Hans-turneringa, sier informasjonskoordinator Hilde Nyvoll.

Turneringa lever kun på dugnadsarbeid. Under turneringshelga stiller alle foreldre som har barn i aldersbestemt fotball opp på ulike vakter.

- Dersom vi skal ha et tilbud må man stille opp. Man kan ikke forvente at andre skal ta seg av det, og jeg vet hva det betyr for ungene at vi har et slikt tilbud, sier Nyvoll.

Se video: Topp turneringsstemning

Inntektskilde

Med økt antall spillere følger økt antall trenere, foreldre og campingvogner. I år har arrangørene måtte finne enda flere plasser hvor de kan booke campingvognene.

- Tidligere har vi hatt plasser til omtrent 70 campingvogner. I år kommer det rundt 150-160 vogner, og fortsatt var det noen som ringte om plasser på tirsdag, sier Nyvoll.

Overskuddet for fjorårets turnering lå på mellom 200 000 kroner og 250 000 kroner.

St. Hans-turneringa er hovedinntektskilden for fotballgruppa i Nordreisa IL. Pengene blir blant annet brukt på nye drakter og utstyr til aldersbestemt fotball og å sende jente- og guttelaget til Norway cup.

- Også har vi jo en drøm om å få til en fotballhall.

Arrangørene har engasjert Produsentteamet. Både før, under og etter kampene er Produsentteamet tilstede for å kjøre det tekniske.

- Det blir noen timer med arbeid, men for oss er det bare koselig å være med. Det er veldig sosialt. Vi ser ikke på dette som jobb, sier Andersen.

Også i fjor sto de for det tekniske under turneringa.

I år vil det bli live-musikk med Martine Henriksen-Båtnes og band på stadion under turneringa.

Lite søvn

Alt av arbeidet med St. Hans-turneringa gjøres frivillig. Nyvoll har to gutter sønner som spiller fotball på A-laget og småguttelaget, og ei jente som gleder seg til å starte på skolen og fotballtrening.

De siste ti årene har Nyvoll vært med i komiteen for turneringa.

Fra jul starter de første bookingene å tikke inn. Siden da har antall telefoner og mail økt jevnt opp mot førstkommende helg.

- Og den siste uka har det vært lite søvn. Det er godt at det er ett år til neste gang! Ler Nyvoll.

- Når man ser hvor mye glede ungene får av dette og det samholdet som oppstår så er det verdt det. Og om vi får noen gode fotball ut av dette til slutt