- En rørende og fantastisk opplevelse

Tirsdag landet han det første flyet i Tromsø. Nå skriver Ola Giæver jr. fra Lyngen snart norsk luftfartshistorie.

DÅP: Da Ola Giæver jr landet med FlyViking-flyet på flyplassen i Tromsø, sto lufthavnas brannbiler klare for dåp.  Foto: Privat

pluss

Han legger ikke skjul på at det var en milepæl i livet, som utløste masse følelser, å lande med det første FlyViking-flyet på Tromsø lufthavn. Der ble Ola Giæver jr. tatt vel imot av brannmannskaper som sprutet vann over flyet, og blant annet Lyngen-ordføreren som hadde tatt på seg ordførerkjedet for anledningen.

-Det er klart at når du ser brannbilene, flyplassjefen, NRK, mine gamle foreldre og masse folk… Det er bare en gang i livet noe sånt skjer, at man skal hente hjem et fly. Det var rørende, en fantastisk opplevelse, sier Giæver.