Newton-lærer Odin Svisdal har nemlig tjuvstartet undervisningen i påvente av at newtonrommet i kjelleren på den videregående skolen på Skjervøy skal stå ferdig til høsten.

– Vi ønsket å komme i gang med noen av modulene nå, ja. Både for elevenes del og for min del, sier Svisdal.

Lærer mye

Han er ansatt som newtonlærer og tirsdag hadde en elever i alderen 10–12 år en hel dag. Målsettingen var å lære seg å programmere en Lego-robot.

– Elevene har gjort litt forarbeid på skolen før de kommer hit. Så når vi starter her så er de veldig klare, sier Svisdal.

Elevene var i alle fall veldig klare på at de syns det er flott med en avveksling fra det vanlige skolearbeidet.

– Jeg syns det er gøy. Vi lærer veldig mye, sier Hermann Kjos (11), mens han programmerer legoroboten til å gjøre det han vil.

– Vi lærer mens vi leker. Det er veldig bra, sier Lukas Nikolai Andersen (11).

– Litt vanskelig

Ine Olaisen (12) og Kaja Bjørkestøl (11) trives også med legoen, selv om det er utfordrende nok med programmering og

– Jeg har lekt mye med lego før, men ikke så mye med teknisk lego. Vi får det til, men det er litt vanskelig, sier Kaja, mens hun og Ine prøver å få roboten til først å svinge, og så kjøre rett fram.

– Det er veldig gøy. Vi skal hit flere ganger, sier Ine bestemt.

Uttesting

Silja Karlsen er prosjektleder for newtonprosjektet på Skjervøy. Hun syns det er bra at man har kommet i gang med undervisningen nå, selv om selve newtonrommet ikke er ferdig ennå og undervisningen foregår på et vanlig klasserom på den videregående skolen.

– Det handler jo om å teste ut litt og at Odin blir kjent med de ulike modulene, sier Karlsen.

Mye brukt

Svisdal er ansatt 25 prosent som newtonlærer, men både han og Silja Karlsen håper at det blir mer newtonjobbing på sikt.

– Vi ønsker jo at newtonrommet skal bli mest mulig brukt når det står ferdig, så vi skal jobbe for at den stillingsprosenten øker, sier Karlsen.

FINJUSTERING: Thea Karlsen og Celine Hansen tester ut den siste justeringen av legoroboten sin. Foto: Torbjørn O. Karlsen
ENGASJEMENT: Det er ikke lett å få en robot til å kjøre nøyaktig 60 centimeter, snu og kjøre tilbake samme vei.