BARNEFATTIGDOM I KVÆNANGEN:

– Dette er tall som bekymrer meg

Kvænangen kommune hadde i 2015 høyest barnefattigdom i Nord-Troms. – Det er ikke bra og det er ikke slik det skal være. Vi må tenke gjennom dette og ha fokus på det framover, sier Eirik Losnegaard Mevik, ordfører i Kvænangen kommune.

KVÆNANGEN: Fra 2013 til 2015 har barnefattigdommen i Kvænangen økt fra 12,6 prosent til 18,3 prosent. Det er høyere enn landssnittet og gjennomsnittet i Troms. 8ARKIVFOTO: ISABELL HAUG 

pluss

Den nasjonale trenden er at andelen barn i relativ fattigdom øker, men tallene på barnefattigdom.no viser at det er store forskjeller mellom fylkene, kommunene og bydelene i de største byene. Gjennomsnittet i Troms for barn i husholdninger med vedvarende lav inntekt lå på 7,4 prosent i 2015. Landssnittet ligger på omtrent 10 prosent.