– Dette er veldig, veldig gledelige tall, sier Lyngen-ordfører Dan-Håvard Johnsen (LTL).

Tallene som nå er lagt fram i Kommunal Rapport, baserer seg foreløpig ikke på økonomiske rammebetingelser. Nøkkeltallene i Lyngen er samlet sett bedre enn normalen i kommune-Norge, og gjør at Lyngen kommune ligger på en foreløpig 62. plass. Den endelige tabellen blir lagt ut i juni.

– Dette baserer seg på tjenester vi skal levere til innbyggerne, og det viser seg at dét er veldig tilfredsstillende, sier Johnsen.

Se oversikt for Lyngen kommune her.

Har klatret på lista

62. plass er 75 plasser høyere enn året tidligere.

– Vi har klatret og det tyder på at de ulike sektorene jobber godt. Vi leverer kvalitet i alle tjenester, for dette har ingen annen årsak, sier ordføreren.

Med 7. plass innenfor helse og 19. plass innenfor sosialtjenester er Lyngen helt i toppsjiktet. Kommunen er i tillegg på topp-100 lista innen kultur, miljø, ressurser, pleie og omsorg. I juni er det kun totaltabellen som justeres for korrigert inntekt.

– Vi har gjort en god jobb det siste året og det blir lagt merke til.

– Bra kommune å bo i

Johnsen sier at de ville vært ennå høyere på kommunebarometeret, dersom Lyngen ikke hadde hatt stor gjeld.

– Det som trekker ned hos oss er den store låne-gjelda. Hadde vi ikke hatt den, så ville vi vært enda høyere på lista. Dette er en indikator på framtidsutsiktene og viser et grunnlag for hvordan kommunene driver. Med henblikk på det, er det veldig positivt å score såpass godt.

– Ut ifra tallene virker det som vi er en bra kommune å bo i, avslutter Johnsen.

Store variasjoner i Nord-Troms

Storfjord kommune ligger foreløpig på 186. plass i kommunebarometeret. Kommunen scorer godt innen blant annet barnevern og ligger der på 11. plass. Innenfor helse er Storfjord derimot på 401. plass.

Nordreisa kommune ligger foreløpig på 338. plass av 428 kommuner (antall kommuner i Norge redusert fra 428 til 426 fra 1. januar 2017, red.). Nordreisa scorer dårlig innen grunnskole og barnevern, men langt bedre innen kostnadsnivå, pleie og omsorg, samt miljø og ressurser. Nordreisa ligger på 29. plass innen pleie og omsorg.

Skjervøy kommune ligger foreløpig på 346. plass. Kommunen scorer dårlig i grunnskolen og er på 368. plass. Men Skjervøy ligger på 49. plass innenfor sosialhjelp og 106. plass innen pleie og omsorg.

Kvænangen kommune ligger foreløpig på 386. plass, og har klatret 12 plasser siden året før. Kommunen scorer bra innenfor helse, barnehage og sosialhjelp. Innen helse ligger de på 6. plass. I grunnskolen, pleie og omsorg, miljø og ressurser og kostnadsnivå scorer Kvænangen dårlig.

Kåfjord ligger nokså langt nede på lista totalt sett med foreløpig 419. plass av 428 kommuner. Kommunen scorer dårlig innen økonomi, kostnadsnivå, grunnskole og barnehage. Men innenfor kultur ligger Kåfjord på 25. plass og innen sosialhjelp 38. plass.