Destinasjonsselskapet vil kartlegge hva innbyggerne i Nord-Troms mener om utviklinga av reiselivet i regionen. Innbyggerundersøkelsen er en del av prosjektet «Bærekraftig reisemål».

Som en del av prosjektet med å bli sertifisert til et Bærekraftig Reisemål har destinasjonsselskapet utarbeidet en innbyggerundersøkelse.

– Vi vil ha din mening om reiselivet rundt Lyngenfjorden. Ved å sende ut en spørreundersøkelse får vi en pekepinn og tilbakemelding på hva dere mener er den beste måten å få framover utvikle Lyngenfjorden som et bærekraftig reisemål, sier leder for prosjektet, Marie Kr. Angelsen, i en pressemelding.

På hjemmesidene til kommunene, samt Visit Lyngenfjords hjemmeside, ligger spørreundersøkelsen. Undersøkelsen består av ni spørsmål og er viktige i den videre sertifiseringsprosessen.

– Gjennomføringen av undersøkelsen tar bare noen få minutter! Svarene som kommer inn via spørreskjemaet vil bli videreformidlet til våre kommuner og tatt med i videre arbeid i Visit Lyngenfjord. Nå trenger vi deres hjelp for å komme i mål med prosjektet og vi er svært takknemlig for alle som deltar, avslutter Angelsen.

Visit Lyngenfjord jobber med å kvalifisere for Merket for Bærekraftig reisemål.

Merket for Bærekraftig reisemål er et kvalitetsmerke for reisemål i Norge. Merket bygger på en standard som setter tydelige krav til reisemålets evne til bærekraftig virksomhet og utvikling. Merkeordningen er et tilbud til norske reisemål som ønsker å ta et ansvar for reiselivets negative påvirkning på miljøet. Dette forutsetter at reisemålet tar vare på natur, kultur og miljø, styrker sosiale verdier og er økonomisk levedyktig, opplyser Visit Lyngenfjord i pressemeldingen.