Når kvoten forhåpentligvis blir tatt, er det slutt for den spreke furuflatingen.

– Vi jakter i et svært krevende terreng mellom Røykeneselva og Indre Nordnes med bratte stigninger, skog og berg. Hadde valdet vært i flatt terreng, ville det vært en lek å jakte.

Hamnvik begynte i 1978 i Røykenes jaktlag. Åtte mann fra Furuflaten, Kvalvik og Lyngseidet utgjør årets jaktlag. De er vanligvis på jakt fra torsdag til søndag, men sjelden kan alle åtte være til stede samtidig.

Kvoten består av en okse, to kalver og et ungdyr. Så langt har de felt oksen.

Trivelig sammen

– Vi har vært heldig med været. Fra jakten begynte 25. september og fram til søndag 15. oktober kom det ikke en regndråpe. Jeg kan ikke huske sist det skjedde.

Terrenget gjør det vanskelig å oppdage elg.

– Det er noen elgstier på langs, men der finner vi ikke elg.

Hva er fascinerende med elgjakt?

– Jeg setter det sosiale høyt. Vi har det trivelig sammen på hytta. Jeg synes det er litt spennende å ta kvoten, men det er ikke det viktigste. Elgjakt koster både slit og penger, men er verdt det, sier Audun Hamnvik.

Valdet strekker seg gjennom grenseområdet mellom Kåfjord og Storfjord kommuner.

Fikk du med deg denne? Jegerne trente til elgjakta. Så dukket denne karen plutselig opp...

Sikker våpenbruk

Han har skutt mange elger, uten at han vet antallet. Sikker håndtering av våpen har alltid stått sentralt. De bruker lærdom de fikk med seg i militæret.

– Ingen skal skyte uten å være 100 prosent sikker på at det er rett dyr.

Audun Hamnvik hadde i flere tiår nøkkelrolle i industrimiljøet på Furuflaten. Han var i 1953 med på å etablere Furuflaten Jern & Metall, som ble forløperen til Furstål. Han trakk seg tilbake rundt 2010.

Han ble i 1971 valgt inn i kommunestyret i Lyngen for bygdelista på Furuflaten. Allerede på det tidspunktet var tunnel gjennom Pollfjellet sentralt tema.