For første gang på mange år er klubben så fyldig representert i cupen.

– Der viktigste med deltakelsen er å få kamperfaring og opplevelsen av å gå et stevne. Forskjellen mellom trening og konkurranse er stor, forteller trener Malin Vollstad.

John-Ketil Thybo Hansen (36) er den med desidert mest rutine. Han er første gang klar for fullkontakt etter å ha lyktes i tre merkekamper. Han var påmeldt til Scandinavian Open i oktober, men skade gjorde at han måtte følge stevnet fra tribuneplass i Oslo.

Ellen Bjørnsdatter Båtnes (31) stiller for andre gang i lettkontakt.

Maja Lund (17), Ida Hallen (18) og Oliva Braastad (17) debuterer i lettkontakt etter å ha trent kickboksing i to år.

Positiv bølge

– Vi satser på en lærerik tur til Ofoten både for bokserne og trenerne, sier Malin Vollstad.

Hun håper Nordreisa også på nyåret deltar med flere utøvere i Norgescupen. En utfordring blir økonomien når stevnene er sørpå. Penger kan sette begrensninger for reisingen.

Malin forteller at kickboksingklubben er på sin mest positive bølge siden andre halvdel av 2000-tallet.

Klubben ble stiftet i 1999. Hennes far Eskil Vollstad har fra dag en vært en sportslig bærebjelke. Karl Martin Richardsen markerte seg på internasjonalt nivå og nå er Kristin Vollstad i verdenstoppen.

Kristin-effekt

Malin Vollstad forteller at lillesøster Kristin deler på sine erfaringer hver gang hun befinner seg hjemme i Nordreisa. Lørdag 16. desember blir det klubbsamling med den ferske verdensmesteren og samboer Kian Golpira som profilerte instruktører på Storslett.

– Vi opplevde for to år siden Kristin-effekt etter at hun tok sølv i Verdensmesterskapet. Mange unge jenter kom på trening, sier Malin Vollstad.

Klubben har 23 boksere, som trener jevnlig. Utøvere over 13 år deles inn i to videregående puljer.

– Vi oppretter over nyttår barnegrupper for 7–9 år og 10–12 år. Vi har større aktivitet og jobber mer systematisk enn på flere år. Det er viktig at vi har rekruttert inn fire nye trenere, som har erfaring fra kickboksing, sier trener Malin Vollstad.