Kommunestyret i Nordreisa diskuterer i dag budsjett- og økonomiplan for de kommende årene, og i den anledning ble eiendomsskatten tatt opp til behandling.

John Karlsen åpnet debatten ved å påpeke at eiendomsskatten har vært behørig diskutert i både regjering og storting, og at målsetningen er å kvitte seg med den i løpet av noen år.

- Vi bør også begynne å tenke de tankene slik at den snart blir borte, sa han fra talerstolen, og la fram forslag om at den i 2018 reduseres fra 7 til 6 promille.

- Dette ville i det minste vært en start, og så kan man ta en bredere diskusjon utover året.

Ville ta fra disposisjonsfondet

Inntektene kommunen taper på dette, rundt 1.5 millioner kroner, ville han ta fra disposisjonsfondet.

Inndekningsforslaget møttes med motstand fra flere representanter, som mente dette var en dårlig løsning.

SVs Siv Elin Hansen sa fra talerstolen at med tanke på kommunens historie med merforbruk som følge av “ymse vedtak”, bør Frp først finne en bedre måte å dekke inn de tapte inntektene.

- Jeg regner ikke med at regjeringen kommer med 14 millioner til kommunen den dagen eiendomsskatten fjernes, så her synes jeg Nordreisa Frp skal gå foran og vise hvordan man skal dekke inn dette.

Nedstemt

Mattis Nyheim (MDG) påpekte at han i utgangspunktet var enig med Karlsen i at eiendomsskatten snart burde reduseres, spesielt med tanke på situasjonen kommunen nå befinner seg i.

- Men om det skal hentes fra disposisjonsfondet er jeg i tvil om, sa han.

John Karlsen og Frps forslag fikk ni stemmer og ble dermed nedstemt. Nordreisa kommune beholder derfor en eiendomsskatt på 7 promille.