Det er den gamle kinosalen i Idrettshallen som nå skal gjøres om til ungdomsklubb, har et enstemmig kommunestyre bestemt. Bygget skal være en plass hvor ungdom kan oppholde seg og holde på med alt fra idrett og dans til spilling og matlaging.

Til tross for at politikerne stort sett var enige om vedtaket, var det noen som mente at man kanskje gikk litt vel raskt fram.

Detaljplanlegging

Anne Kirsten Korsfur (Frp) åpnet med bekymringer om at det de var i ferd med å vedta kanskje ikke var helt i samsvar med hva ungdommen faktisk ønsket seg, og ytret at det kunne vært lurt å vente til ny ungdomskontakt var på plass.

Flere representanter sa seg enige, men mange var redd for at man ved å utsette vedtaket risikerte å rykke helt tilbake til start. Derfor ville ikke kommunestyret gå med på utsettelse, men vedtok heller et ekstra punkt som sier at detaljplanleggingen skal skje i samarbeid med ungdomskontakten og ungdomsrådet.

Øker ikke

Innstillingen fra formannskapet sa at prosjektet skulle ha en kostnadsramme på 800.000 kroner, noe KrF og Tor Arne isaksen ikke var helt fornøyd med. De ville øke til 1 million, slik at man også kunne gjøre noe med kjøkkenet i kafeteriaen som i dag er veldig slitt.

Dette fikk de ikke gjennomslag for, da stemmegivningen endte med 10 mot 10 og ordførerens nei telte som dobbelstemme.

Ungdommen har imidlertid fått beskjed om at dersom 800.000 skulle bli for lite kan de komme tilbake med ny sak etter hvert.

FRA UNGDOMSRÅDET: Hermod Bakke sa de var veldig fornøyd med kommunens satsning på eget aktivitetshus til ungdom.