Han er godt fornøyd med første episode, som ble sendt tirsdag kveld. Serien består av i alt ti program.

– Serien viser ekte personer og ekte situasjoner. Ikke noe er tilgjort. Vi som deltakere må by på oss selv, sier Eriksen.

I premièren ble både Aurora Spirit på Årøybuktnes og Lyngsfjord Adventure i Tamokdal viet betydelig oppmerksomhet. Eriksen er tungt inne i begge selskapene som henholdsvis styreleder og daglig leder.

Hans egentlige profesjon er som fastlege i Balsfjord.

Lovende start

Eriksen karakteriserer premièren som lovende og venter spent på fortsettelsen.

– Veldig artig å se det første programmet. Godt å få bekreftet at TV Norge har laget en serie, som viser Nord-Norge på en fantastisk måte både med tanke på bilder og mennesketyper. Serien er dynamisk, selv om personer er litt karikerte.

Han fikk i etterkant 40-50 meldinger fra kjente og ukjente. Stolthet over den nordligste landsdelen var gjennomgangstema.

– Jeg takket ja til å bli med for å kunne fortelle vår historie for et større publikum.

– Hvordan var det å se seg selv på fjernsyn?

– Veldig rart. Jeg fremstår nok litt breial, men satser på at bildet blir mer moderert i løpet av serien. Jeg har et sterkt pågangsmot.

Spennende historie

– Hva tror du om fortsettelsen?

– Jeg er spent på mottakelsen i resten av landet. Jeg er blitt fortalt TV Norge opplever unormalt stor interesse for serien. Seerne får innblikk i en interessant og spennende historie om vinterturisme.

– Hva blir effekten for lokale bedrifter?

– Vi har på Lyngsfjord Adventure ingen norske gjester. Det kan åpne seg et marked fra Trondheim og sørover. Jeg synes det er viktig å fortelle hva vi har klart i Tamokdal.

Aurora Spirit er verdens nordligste whiskydestilleri. Det er samtidig det mest moderne.

Eksponering

– Vi startet ei næring som ikke eksisterte i Norge. Vi får på TV Norge fantastisk eksponering. Jeg håper historien kan inspirere andre.

– Hvorfor har Aurora Spirit lyktes?

– Daglig leder Tor Petter Christensen er flink som profilbygger med kombinasjonen av norrøn og nordlys. Vi har hentet inn internasjonal kompetanse i produksjonen, noe som gir et fantastisk resultat.

– Hvordan får du tid til alt du holder på med?

– Jeg har ikke tid, men har tålmodige mennesker rundt meg. Jeg har en mer overordnet funksjon i begge selskapene, forteller Hans-Olav Holtermann Eriksen.