Sommeren 2016 gikk Nord-Troms bioenergi konkurs. Det lokale firmaet måtte konkurrere med lave strømpriser, noe som på sikt ble en umulig oppgave. Siden da har drifta ved sentralen for produksjon og levering av varmtvann ligget nede. Norsk Bioenergi AS meldte sin interesse for anlegget høsten 2016, men Norsk Bioenergi og bobestyrer ble ikke enige om pris.

I innkallingen til torsdagens formannskapsmøte står det at Innovasjon Norge overtok anlegget alene i løpet av våren 2017. Og høsten 2017 kontaktet de Norsk bioenergi AS på nytt og spurte om de ville kjøpe anlegget.

Sunket 600 000 kroner i pris

Norsk bioenergi ønsker å kjøpe anlegget og starte opp på nytt, hvis de kan inngå en ny avtale med Nordreisa kommune. Torsdag skal formannskapet behandle saken. Rådmannen innstiller på at Nordreisa kommune er positiv til å inngå avtale om kjøp av varmt vann for oppvarming og tappevann til Sonjatun Helsesenter, Storslett skole og samfunnshuset av Norsk bioenergi AS.

I selve anlegge må blant annet EL-kjelen byttes ut. Dersom kommunen inngår en avtale med Norsk bioenergi vil kommunen slippe disse investeringene.

Konkursboet ble lagt ut for salg med en prisantydning på 2,4 millioner kroner i 2016. Nå ligger det ute for 1,8 millioner kroner. Etter det administrasjonen i kommunen kjenner til er det ikke andre aktueller kjøpere av anlegget.